Diferit vrea şi pistele de biciclete ale primăriei

Diferit vrea şi pistele de biciclete ale primăriei
Primăria clujeană a primit trei oferte la licitaţia de peste 17 milioane de lei pentru crearea a 15,4 kilometri de piste de biciclete între Cluj-Napoca şi comunele Floreşti şi Apahida şi a 50 de staţii de închiriere biciclete şi achiziţionarea a 540 de biciclete, pe care clujenii le vor putea utiliza gratuit, pe baza unei cartele. De contract au fost interesate societăţile Diferit, Integral şi Viacor Engineering.

Contractul de finanţare de peste 17 milioane de lei, din care peste 13 milioane de lei sunt bani europeni, care vizează realizarea unei reţele de staţii self-service pentru închirierea de biciclete pe traseul Floreşti - Cluj-Napoca - Apahida a fost semnat anul trecut între primărie şi autoritatea de management, Ministerul Dezvoltării. Achiziţia în cadrul proiectului a fost lansată abia în luna martie, după ce documentaţia a fost analizată de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Deschiderea ofertelor a avut loc ieri la sediul primăriei. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Contractul care implică "achiziţie execuţie lucrări staţii self-service de biciclete, piste şi trasee pentru biciclişti în municipiul Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida" fusese estimat la peste 12,2 milioane de lei. Potrivit reprezentanţilor comisiei de licitaţie, în cadrul procedurii s-au primit trei oferte de la firme sau asocieri de firme. "Cel mai mic preţ l-a propus compania Diferit, peste 9 milioane de lei, în timp ce ceilalţi doi ofertanţi (Integral şi Viacor Engineering - n. red.) au avut preţuri de peste 11 milioane de lei. Toate societăţile s-au calificat, urmând să ne trimită o serie de hârtii în completarea ofertei. Comisia va lua o decizie în perioada următoare", a explicat viceprimarul Laszlo Attila, preşedintele comisiei de licitaţie. Societatea Diferit mai deţine un contract cu primăria clujeană: în asociere cu Kiat Group, compania a câştigat în 2010 un contract pe patru ani, în valoare de 600 de milioane de lei, pentru modernizarea şi întreţinerea străzilor din Cluj-Napoca.

 

 

Etichete
Comenteaza