Dezvoltare polinucleară pentru Floresti. Primarul Bogdan Pivariu trasează clar direcția de dezvoltare a comunei pentru următorii 10 ani

Dezvoltare polinucleară pentru Floresti. Primarul Bogdan Pivariu trasează clar direcția de dezvoltare a comunei pentru următorii 10 ani

Noul Plan Urbanistic General (PUG) al comunei Florești este finalizat și urmează să fie pus în dezbatere publică cât mai repede posibil, a anunțat, miercuri, edilul Bogdan Pivariu.

Potrivit primarului celei mai mari comune din țară, noul PUG vine să înlocuiască haosul imobiliar cu reguli urbanistice

„PUG-ul Floreștiului va fi pus în dezbatere publică, pentru minimum 45 de zile, astăzi sau cel târziu mâine. Este într-o formă care va fi supusă dezbaterii. Poate suferi îmbunătățiri pentru că există posibilitatea ca cetățenii să-și exprime punctul de vedere, iar părerile lor vor fi analizate.

S-a născut greu acest PUG și o să vă spun de ce. În 10-15 ani nimeni n-a avut curajul să-și asume un asemenea demers. Acest plan urbanistic general vine cu reguli. Haosul este înlocuit de reguli urbanistice. Sunt și marii dezvoltatori imobiliari care probabil nu vor fi foarte fericiți pentru că nu s-a uitat nimeni a cui sunt terenurile sau a cui nu sunt.

De accea nici nu a fost o discuție în spațiul public, tocmai pentru a nu crea premisele unor speculații. De asemenea, vreau să spun că s-au redus foarte mult coeficienții de utilizare a teritoriului raportat la întreaga comună, raportat la PUG-ul existent și la draftul pe care l-am găsit. Față de PUG-ul existent s-a redus cu aproximativ 1,7 milioane de metri pătrați”, a afirmat Bogdan Pivariu.

Ce înseamnă dezvoltarea polinucleară pentru Florești

„Raportat doar la localitatea Florești și la o populație de 100.000 de locuitori, pentru că astea sunt premisele, spațiul verde este de peste 54 de metri pătrați pe cap de locuitor. Prin PUG avem propusă o dezvoltare polinucleară, respectiv să avem acele centre de cartier cu dotările publice, cu tot ce este nevoie pentru traiul de zi cu zi, în proximitatea locuințelor tocmai pentru a diminua din traficul nenecesar”, a explicat primarul Floreștiului.

Comenteaza