Dezbatere publică privind vânzarea cabinetelor medicale, în 23 aprilie

Dezbatere publică privind vânzarea cabinetelor medicale, în 23 aprilie
Clujenii sunt invitaţi să participe în data de 23 aprilie la o nouă dezbatere publică privind vânzarea cabinetelor medicale. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Cabinetele de medicină de familie, aflate în patrimoniul municipal, ar putea fi vândute medicilor care le ocupă în prezent, dacă aceştia vor fi de acord să accepte preţul pieţei.

"Vânzarea acestor cabinete ar fi o soluţie pentru a aduce bani în plus la bugetul local. Pe de altă parte, vom scuti de la buget o serie de cheltuieli pe care, în prezent, în calitate de proprietari avem datoria să le facem, pentru întreţinerea acestor immobile. Medicii de familie vor fi încurajaţi să investească în modernizarea acestor cabinete, dacă vor şti că sunt ale lor", a explicat Turdean. În prezent, administraţia locală are în administrare 28 de cabinete de medicină de familie. Turdean a precizat că vor fi încurajaţi medicii să se grupeze în aşa fel încât să să-şi poată dezvolta cabinetele în centre de primire. "Aceste centre de primire vor putea prelua o parte din acesi pacienţi care în alte condiţii s-ar îndrepta către spitale, unde costurile medicale sunt mai mari ", a arătat Turdean.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

 

Comenteaza