Dezbatere publică pentru transformarea Căii Mănăștur / Benzi de bus

Dezbatere publică pentru transformarea Căii Mănăștur / Benzi de bus

Clujenii sunt invitali la o dezbatere publică pe tema transformării străzilor Calea Moților, Calea Mănăștur, Uzinei Electrice și Mărginașă.

Clujenii sunt invitați miercuri, 22 mai, la ora 17:00, la Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la o nouă dezbatere publică, a cărei temă vizează: benzile dedicate pentru transportul în comun și PUZ și studii de fezabilitate pentru Calea Moților, Calea Mănăștur, strada Uzinei Electrice și strada Mărginașă. Întâlnirea va avea loc la clădirea Casino din Parcul Central Simion Bărnuțiu.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) este un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de e-mail imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro.

Cinci benzi pe Calea Mănăștur

Calea Mănăștur, una dintre cele mai importante artere ale municipiului Cluj-Napoca, urmează să fie lărgită la cinci benzi. De aemenea, se doreşte lăţirea străzii Mărginaşă, prin exproprierea unor case şi demolarea ulterioară a acestora. În bugetul pentru anul 2019 sunt cuprinse sumele pentru expropieri. 

"Suntem în faza de obţinere a studiului de fezabilitate. Avem deja un studiu de trafic, care trebuie să fie analizat în Comisia de Circulație, apoi urmează exproprierile. Ce prevede proiectul? Lărgirea străzii Calea Mănăştur la cinci benzi, acolo avem trotuare generoase de 5-7 m care pot fi restrânse la 3 m lăţime şi astfel câştigăm o bandă de circulaţie auto în plus.

De asemenea, este prevăzută lărgirea străzii Mărginaşă, aici vor fi exproprietate câteva case, şi o străpungere de pe Calea Mănăştur înspre strada Uzinei Electrice. Această lărgire ne va ajuta să continuăm banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun şi să facem o legătură bună între cartierele Grigorescu şi Zorilor. Vom decongestiona inclusiv traficul din Piaţa Lucian Blaga", declara viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la început de 2019. 

ZIUA de CLUJ scria, la începutul anului 2018, că proiectul mai prevede amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mărginașă și Oțetului cu Calea Mănăștur, realizat tot în urma unor exproprieri, dar şi mutarea pe terenul Universității de Științe Agicole și Medicină Veterinară a unei stații de transport în comun.

De asemenea, municipaliatea dorește prelungirea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun spre Mănăștur și ia în calcul și implementarea de benzi auto reversibile pe Calea Mănăștur. Mai multe detalii, AICI!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza