Video Dezbatere publică pe bugetul Clujului 2024, până la 10 seara! Între propuneri: inel verde metropolitan, protejarea biodiversității din zona Hoia - Cheile Baciu, grădini comunitare

Dezbatere publică pe bugetul Clujului 2024, până la 10 seara! Între propuneri:  inel verde metropolitan, protejarea biodiversității din zona Hoia - Cheile Baciu, grădini comunitare

Miercuri, 17 ianuarie 2024, a avut loc debaterea publică pe tema proiectului bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2024, care a durat circa cinci ore, până la ora 22.00, și în cadrul căreia clujenii interesați au putut veni cu inițiative și propuneri. 

"Avem cel mai mare buget din istoria acestui oraș - 721 milioane euro. Este produsul muncii clujenilor și produsul administrației care a fost capabilă să atragă fonduri europene extrem de consistente. Două treimi din bugetul de dezvoltare al Clujului este constituit din fonduri externe - fonduri europene și naționale - și o treime din fonduri locale'', a declarat edilul Emil Boc, la începutul dezbaterii. 

Printre propunerile făcute în cadrul dezbaterii se numără crearea unui inel verde metropolitan, protejarea biodiversității din zona Hoia - Cheile Baciu și realizarea unor grădini comunitare în municipiu. 

„Pe această dimensiune verde, în dezbaterea de aseară, au fost foarte multe idei bune, bune lansate de către cetățeni și pe care le vom susține, de exemplu a fost o propunere din partea Consiliului Civic Local, o propunere de perspectivă, de a gândi un inel verde metropolitan, care să conecteze mai multe zone verzi din preajma Clujului, după modelul culoarului verde velo-pietonal de pe malul Someșului, și anume Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida, unde pe malul Someșului o să avem această «autostradă verde» dacă o putem numi așa, pentru că este un exemplu de bună practică. Propunerea de a gândi un inel verde metropolitan, de asemenea, propunerea formulată de către Loredana Peca și Ioana Rus, de susținere a biodiversității pe ceea ce înseamnă zona Hoia – Cheile Baciului, acea zonă să devină una cu adevărat de agrement, de biodiversitate, de a te bucura de natură și de mediul înconjurător. Vom lucra împreună cu comunele limitrofe pentru ca această zonă să fie în continuare pusă în valoare prin toate mijloacele posibile. Mai era propunerea domnului Dohotaru, a doamnei Ioana Rus, de a realiza o grădină comunitară, deocamdată un proiect pilot în cadrul proiectului de pe Canalul Morii – Parcul Rozelor, să fie o zonă unde să se poată amenaja o grădină comunitară, în care să susținem această dimensiune sănătoasă, verde, nepoluantă și o vom prinde în cadrul bugetului prin acest proiect de pe Canalul Morii”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune radio.

 

Etichete
Comenteaza