DEZBATERE PUBLICĂ: Acordul de mediu pentru CENTURA METROPOLITANĂ

DEZBATERE PUBLICĂ: Acordul de mediu pentru CENTURA METROPOLITANĂ

O dezbatere publică pentru obținerea acordului de mediu pentru centura metropolitană, ultima etapă a documentațiilor necesare pentru acest proiect, va avea loc în 28 aprilie 2022.

„Municipiul Cluj-Napoca/ CNAIR anunță publicul interesat asupra depunerii Raportului privind impactul asupra mediului, a Studiului de Evaluare adecvată, a Studiul de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pentru proiectul „Etapa I – Drum Transregio Feleac TR 35 – Centura Metropolitană - din cadrul proiectului general Drum Transregio Feleac TR 35” pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca; comuna Florești: satele Florești și Luna de Sus; comuna Gilău: sat Gilău; comuna Baciu: satele Baciu, Suceagu și Popești; comuna Apahida: satele Apahida, Sânnicoară și Subcoastă; comuna Feleacu: sat Feleacu; comuna Căpușu Mare: sat Căpușu Mare, județul Cluj.

Tipul deciziei posibile luate de APM Cluj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu. Raportul la Studiul de Evaluare  a Impactului asupra Mediului / Studiul de evaluare adecvată/ Studiul de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă pot fi consultate la sediul APM Cluj din Calea Dorobanţilor, nr. 99, Cluj-Napoca, jud. Cluj, în zilele de luni-joi, între orele 9-1400 și vineri, între orele 9-1300 și la sediul Municipiul Cluj-Napoca, în zilele de în zilele de luni-vineri, între orele 9-14. Documentul menționat este disponibil și la următoarea adresă de internet: www.apmcj.anpm.ro”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Dezbaterea publică a Raportului la Studiul de Evaluare a Impactului asupra Mediului/ Studiului de evaluare adecvată/ Studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă, va avea loc la sediul titularului, adresa locației dezbaterii publice Casino-Parcul Central Simion Barnutiu Municipiul Cluj-Napoca, în data de 28.04.2022, începând cu orele 16.30 precum și/sau în regim electronic- teleconferinţă. 

Accesul publicului la sedința de dezbatere publică online se poate face prin accesarea site-ului Primăriei Cluj-Napoca - (www.primariaclujnapoca.ro - Secțiunea Comunitate – Cetățeni - Dezbateri Publice), linkul cu accesul fiind disponibil cu 48 de ore înainte de data organizării sedințelor de dezbatere publica. Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul APM Cluj din Calea Dorobanţilor, nr. 99, Cluj-Napoca, jud. Cluj în zilele de luni-joi, între orele 9-1400 și vineri, între orele 9-1300, până la data 28.04.2022, data dezbaterii publice.

Termenul de finalizare a documentațiilor pentru centura metropoiltană este 31 martie 2022, după care urmează aprobarea la Ministerul Transporturilor și apoi la Guvern a indicatorilor tehnico-economic. Ulterior, va fi organizată licitația de execuție. Proiectul strategic TR35 - Drum TransRegio - Centura Metropolitană Cluj este dezvoltat de asocierea EXPLAN (lider de asociere), CADSIL SRL – TRANSINVEST BUDAPEST kft. – SPECIÁTERV ÉPITOMÉRNOKI kft.

 

Comenteaza