Video Dezbatere publică! 3 condiţii obligatorii pentru preluarea străzilor private din Cluj-Napoca de către Primărie

Dezbatere publică! 3 condiţii obligatorii pentru preluarea străzilor private din Cluj-Napoca de către Primărie

Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere publică condiţiile prin care străzile private din municipiu vor putea trece în proprietatea publică a oraşului. Sunt 3 la număr. 

În urmă cu o săptămână, edilul Emil Boc anunţa că, în 2019, Primăria Cluj-Napoca flexibilizează modalitatea de preluare a străzilor private din municipiu în proprietatea publică a oraşului. "Noua regulă se aplică doar drumurilor private cu circulaţie publică nelimitată, fără barieră. Proprietarii străzii vor putea, pe baza unei declaraţii făcute la notar, să doneze drumul municipalităţii clujene fără să mai fie nevoie să se ocupe de cadastrare şi de intabulare". Mai multe detalii AICI! 

Vineri, 22 februarie 2019, Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică cu privire la proiectul de Hotărâre privind trecerea terenurilor proprietate privată, cu destinația de drum deschis circulației publice, în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca. Etapa consultării publice are loc în perioada 22 februarie – 8 martie 2019. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Există 3 condiţii obligatorii pentru trecerea străzilor private din municipiu în proprietatea publică a oraşului:

Dezbatere publică! 3 condiţii obligatorii pentru preluarea străzilor private din Cluj-Napoca de către Pimărie

ATENŢIE! "O condiţie obligatorie este aceea să nu existe obligaţia într-o documentaţie de urbanism în vigoare ca acel drum să fie făcut pe cheltuiala investitorului. Dacă există PUZ în vigoare astăzi, care spune că acea lucrare trebuie făcută de investitor, numai după ce o face strada poate fi predată către municipalitate" - Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

 

"Până în luna aprilie ar urma ca proiectul de hotărâre să fie aprobat în Consiliu Local, iar din mai să putem trece la preluarea străzilor. La început vom face întreţinerea străzilor preluate, iar ulterior vor fi şi modernizate", a explicat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

400 de străzi private în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca există circa 400 de străzi private. Ultima stradă privată intrată în proprietatea municipalităţii clujene este Edgar Quinet, în 2016. "Primul venit, primul servit: reparaţia străzii, iluminat, salubrizare", a conchis primarul Clujului. 

 

Comenteaza