Demolarea garajelor din Câmpia Turzii se va face treptat. Care sunt primele zone vizate

Demolarea garajelor din Câmpia Turzii se va face treptat.  Care sunt primele zone vizate
| Foto: TurdaNews.ro

Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a oferit unele informații suplimentare consilierilor locali, privind acțiunea de demolare a garajelor, concomitent cu construirea de parcări moderne.

Consilierul PNL Mihail Pătruțiu i-a cerut primarului să facă mai multe precizări despre demolarea garajelor. 

”Trebuie să intrăm și noi în rândul orașelor care se doresc a fi europene și unul dintre pașii pe care trebuie să-i facem este desființarea acestor garaje, care din punctul meu de vedere, pe de o parte au un aspect inestetic, iar pe de altă parte din păcate nu sunt folosite ca și garaje, fiind folosite ca și magazii, cotețe sau mai știu eu ce alte întrebuințări pe care au înțeles să le dea proprietarii construcțiilor", spune Dorin Logojan.

"Nimeni nu trebuie să-și închipuie că vom începe demolarea garajelor din Câmpia Turzii începând de săptămâna viitoare! Este aberant să crezi așa ceva. Vom începe și am ales și voi propune prin bugetul local să începem să desființăm două zone în acest an, iar în măsura în care bugetul ne va permite vom alege și alte zone. cele două zone pe care ni le-am propus anul acesta sunt garajele din spatele Băncii Transilvania, unde știți că am amenajat deja o parcare acolo și urmează să dezvoltăm acea zonă, iar cea de-a doua zonă este de pe strada Mureșului, unde este CT8, unde a fost sediul Asistenței Sociale. Astea în acest moment. Urmează ca să desființăm și alte garaje, pentru a putea face niște parcări moderne în zonă", adaugă primarul din Câmpia Turzii. 

"Feedback-ul pe care l-am primit de la populație este unul pozitiv, atât ca mesaje pe care le-am primit noi, iar pe de altă parte prin faptul că ați aprobat să trecem de la partea de contracte la partea de abonamente la parcări și oamenii au de ales, prin regulamentul aprobat de dvs, între garaj și parcări și vreau să vă spun că toată lumea a ales să-și păstreze parcarea și nu garajul. Deci, feedback-ul este pozitiv și lumea își dorește acest lucru. Din păcate, nu avem nici cum să-i obligăm să-și țină mașinile în garaje, că s-ar mai descongestiona circulația, mai ales în cartierul Blocuri. Din păcate, lumea își ține acolo tot felul de minuni și nu avem cum să intrăm înăuntru, pentru că spun că e proprietate privată.

Deci, să nu înțeleagă lumea că de acum începem să stricăm toate garajele, va fi o perioadă de tranziție, demolarea acestor garaje se va face cu respectarea tuturor prevederilor legale, în sensul că lumea va fi notificată, la un termen de vreo 3 luni de zile pentru a-și demola pe cheltuială proprie, în caz contrar vom demola pe cheltuiala noastră cu posibilitatea de a ne întoarce împotriva proprietarului pentru a plăti această sumă. Așa este în toate orașele civilizate”, a explicat primarul Dorin Lojigan.

Comenteaza