Decongestionarea traficului dintre Baciu şi Cluj mai aşteaptă

Decongestionarea traficului dintre Baciu şi Cluj mai aşteaptă
Comuna Baciu a primit 1 milion de euro de la Uniunea Europeană pentru decongestionarea traficului.

Proiectul prevede modernizarea a 8,14 km de drum agricol, din care un tronson de 3,8 km va fi folosit ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat. Traseul acestui drum va fi următorul: str. Jupiter - str. Neptun - str. Bisericii Ortodoxe și str. Valea Seacă.

Licitaţia pentru selectarea constructorului, lansată încă din 2017, a fost însă contestată. Primăria Baciu a transmis Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor documentaţia necesară şi aşteaptă verdictul.

Foarte mulţi cetăţeni ai comunei Baciu, care locuiesc în blocurile nou construite din aşa-numitul Cartier al Tineretului, s-au plâns la Primărie sau pe reţelele de socializare că stau în fiecare dimineaţă circa 30 de minute pentru a ieşi cu maşina în şoseaua naţională.

„Pare aberant și de necrezut, dar vechea conducere a primăriei comunei noastre n-a impus investitorilor imobiliari care au construit acest cartier să amenajeze o variantă de ieșirea la drumul național pentru cei 3.000 de oameni care locuiesc aici și își folosesc mașinile.

Vechea conducerea a primăriei noastre putea să impună prin autorizația de construire a blocurilor ca să se facă și un acces la șoseaua națională. Așa, avem acum un fost drum de hotar de 4 m lățime, pe care se înghesuie zeci și zeci de mașini să iasă în fiecare dimineață, spre disperarea și iritarea celor din ele", explica primarul Florin Ioan Mureşan. Populaţia comunei Baciu a depăşit 10.000 de locuitori.

Comenteaza