De ce vrea Boc prelungirea contractului de salubrizare a Clujului

De ce vrea Boc prelungirea contractului de salubrizare a Clujului
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, explică de ce prelungeşte contractul de licitaţie pentru salubrizare, în detrimentul licitaţiei.

Boc a organizat azi o conferinţă de presă, ca "o modalitate de a explicita în detaliu licitaţia pentru salubrizare", după cum s-a exprimat chiar el. Boc spune că opţiunea sa este licitaţia, nu prelungirea cu 4 ani a contractului de salubritate.

Contractul de salubrizare s-a încheiat în 2005 pentru 8 ani, expiră în octombrie şi conţine o clauză prin care cele două companii de salubritate - Brantner-Vereş şi Rosal Grup - pot cere prelungirea cu şase luni a valabilităţii contractului, până la organizarea unei licitaţii. Boc spune că opţiunea e justificată: instituţia va avea timp să organizeze o nouă licitaţie. "Ce se întâmplă în cazul în care în cele şase luni, din varii motive, nu se finalizează licitaţia până în 14 octombrie? Cine ridică gunoiul după această dată?", întreabă Boc.

Exprimarea opţiunii de prelungire printr-un act adiţional poate fi făcută numai până în 14 aprilie. "Sunt şase luni pentru organizarea licitaţiei", spune Boc.

Decizia va fi luată în şedinţa Consiliului Local de astăzi.

Comenteaza