Video De ce se strică așa repede drumurile județene din Cluj? Explicațiile date de șeful județului

De ce se strică așa repede drumurile județene din Cluj? Explicațiile date de șeful județului

Chiar dacă CJ Cluj investește zeci de milioane pe an în întreținerea și modernizarea drumurilor județene, sunt anumite zone în județ unde acestea se strică imediat sau nici măcar nu s-a lucrat pe ele.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre această problemă semnalată mai mereu de clujeni și cu care forul administrativ județean se confruntă dintotdeauna.

„În fiecare an, noi reușim să reabilităm un număr de kilometri de drumuri. Am făcut foarte mult în ultimii ani, dar, ca de fiecare dată, insuficient. Mai există câteva sectoare, bucăți de drumuri, fie că vorbim despre unele la ieșiri din comune, fie rămase între cele modernizate sau chiar nu s-a ajuns pe ele. Sunt puține astfel de zone, mai puțin de 200 de km.

Aceste drumuri care până acum n-au fost prinse, din diverse motive, vor fi prinse anul acesta și sperăm că vom închide toți cei 1.250 de km de drumuri județene. Mai există și o altă categorie de drumuri, care au fost făcute în urmă cu 2,3,4 ani, și care deja se deteriorează pentru că au ieșit din garanție”, ne-a declarat Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean a explicat că, dacă aceste drumuri sunt în garanție, vor fi reparate pe cheltuiala constructorului, iar dacă sunt ieșit din garanție trebuie refăcute.

„Multe firme oferă lucrări doar cu 2 ani garanție. Diferența între noi și alte țări este că noi facem kilometrul de drum cu 800.000 de euro, iar în alte părți se face cu 4-5 milioane. Dar, acolo drumul are o infrastructură de un metru sub el, nu e doar un strat de asfalt de 8 cm și unul de pietriș de 8 cm, așa cum avem noi pe întrețineri, de asta și garanția este de doar 2 ani.

Noi avem kilometri mulți și de aceea mergem pe întreținere. Sunt și eu adeptul modernizării, dar depinde de câți bani sunt. Astfel, din banii europeni facem modernizare, drumuri cu structură sănătoasă, iar în paralel vom finaliza pe întreținere bucățile rămase. Aceste lucruri merg în paralel”, a mai spus Tișe.

Comenteaza