Video De ce s-a prelungit termenul pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane! Boc: „Sunt toate indiciile că vom avea ofertanți”

De ce s-a prelungit termenul pentru tronsonul 2 al Centurii Metropolitane! Boc: „Sunt toate indiciile că vom avea ofertanți”

La sfârșitul lunii octombrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor la cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane a fost prelungit din nou, până la data de 7 noiembrie 2023.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost întrebat, la ZIUA LIVE, de ce s-a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor până miercuri, 7 noiembrie 2023.

„Au fost foarte multe firme care au solicitat termene în plus. Deși am dat un termen generos de 90 de zile, apoi a mai fost prelungit cu o lună, am fost de acord dacă sunt firme interesate. Colegii mei din comisia de licitație să acceptăm prelungirea termenului. Așadar, termenul final este de 7 noiembrie. Sunt toate indiciile pe masă că vom avea ofertanți la acest proiect major al Clujului”,  a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Cele două tronsoane licitate inițial au fost comasate, iar la valoarea indicatorilor financiari eligibili pentru actualizare din devizul general a fost aplicat indicele de actualizare în procent de 14,8%.Valoarea actualizată a investiției este de 1.145.879.685,65 euro. Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Valoarea de licitație a fost de 102 milioane lei, valoarea adjudecată de 94 de milioane de lei. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Comenteaza