De ce nu are Clujul strand municipal? Boc: ''Nu putem să acceptăm blocuri de 20 de etaje''. Ce s-a intamplat cu proiectul piscinei din 2018

De ce nu are Clujul strand municipal? Boc: ''Nu putem să acceptăm blocuri de 20 de etaje''. Ce s-a intamplat cu proiectul piscinei din 2018

Clujenii intreaba primarul de ce nu avem strand municipal la Cluj-Napoca. Boc a replicat ca acolo s-au propus blocuri de 20 de etaje, care nu au primit unda verde.

„Investitorii au vrut acolo blocuri de 20 de etaje și nu au renunțat nicicum. Ei au terenul, dar noi nu putem să acceptăm blocuri de 20 de etaje. Dacă vor să păstreze funcțiunea de ștrand, nu avem nimic împotrivă. Dar nu vreau blocuri de 20 de etaj lângă parc”, a spus Boc, la un post de radio local.

Proprietarul terenului este Unita Turism Holding, dar compania a închiriat terenul. Chiriașul Mirela Beauty Solutions a făcut în 2018 un plan de redeschidere a ștrandului. Proiectul semnat de SAA Selart Proiect propune păstrarea celor trei bazine. Pentru punerea lor în funcţiune sunt însă necesare lucrări de reparaţii la nivel de instalaţii. Proiectul mai prevedea amenajare peisageră, dar şi amplasarea de locuri de joacă pentru copii, dotări pentru ştrand, zonă de mese cu elemente de mobilier urban. Se propun: zonă de joacă, de alimentaţie publică, zonă de bazine, de şedere (şezlonguri şi hamace), zonă de servicii (vestiare, duşuri, grupuri sanitare) şi zonă de administrare.

De asemenea, viceprimarul Dan Tarcea susţinea că că s-au purtat negocieri pentru achiziția terenului de către municipalitate, dar ca persoanele private nu au dorit acest lucru.

Comenteaza