Daniel Buda anunță facturi mai mici la gaze și curent. Cât vor plăti românii de la 1 noiembrie până la 31 martie

Daniel Buda anunță facturi mai mici la gaze și curent. Cât vor plăti românii de la 1 noiembrie până la 31 martie

După explozia prețurilor la energia electrică și gaze din ultimele luni, președintele președintele PNL Cluj anunță că, în urma măsurilor luate de Guvernul Cîțu, facturile vor fi mai mici în lunile viitoare.

„Guvernul condus de Florin Cîțu, chiar dacă este un guvern interimar, a venit cu o serie de măsuri care sunt menite să contracareze aceste creșteri de prețuri. Această creștere are loc la nivel modial, are cauze multiple care, desigur, prea puțin contează pentru populație. Pentru că populația are nevoie de măsuri concrete și măsuri ferme din partea guvernanților. Și, iată, Guvernul lui Florin Cîțu a venit cu câteva măsuri care, spun eu, ne vor permite tuturor și vor permite românilor să treacă cu bine peste perioada de iarnă", a declarat, duminică, europarlamentarul Daniel Buda, într-o coferință la sediul PNL Cluj. 

Această compensare a prețului la energie va avea loc între 1 noiembrie 2021 și 31 martie 2022.

"Aceste reduceri de prețuri vor apărea direct pe factură, astfel că populația sau beneficiarii nu vor avea de făcut niciun fel de demers scriptic, birocratic, pentru a putea beneficia de aceste reduceri. Impactul acestor reduceri va fi asupra a 5.2 miloane de gospodării din România, ceea ce înseamnă 13 milioane de români. La energia electrică vorbim de o compensare a consumului mediu între 30 de KW și 200 de KW pe lună. Cu alte cuvinte, vorbim de 150 de KW și 1000 de KW pe această perioadă. Prețul de referință la care se va acorda această subvenție este de 0.68 de lei pe KW/oră", a mai spus liderul PNL Cluj. 

"În ceea ce privește gazele naurale, vreau să vă spun că vorbim de o compensare de la un consum minim de 100 de metri cubi pe an până la 1200 de metri cubi pe an. Și aici avem o reducere de 25% din factură, pentru toți consumatorii care se încadrează în această plajă de consum”, a transmis Daniel Buda, președintele PNL Cluj.

Comenteaza