Dacă ești prins la Cluj că uzi grădina cu apă de la robinet, rămâi fără apă potabilă

Dacă ești prins la Cluj că uzi grădina cu apă de la robinet, rămâi fără apă potabilă

Din cauza problemelor apărute în legătură cu furnizarea apei potabile, locuitorii comunei Chinteni sunt rugaţi de autorităţi să nu mai folosească apa potabilă pentru irigarea grădinilor. În caz contrar, le va fi sistată furnizarea apei potabile. 

Compania de Apă Someș S.A. a anunţat că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict casnice şi a adresat un apel insistent concetățenilor să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole, de grădinărit sau zootehnie, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, izvoare, apă de ploaie colectată etc).

Primarul din Chinteni, Lucia Magdalena Suciu, i-a informat pe locuitorii comunei că riscă să rămână fără apă potabilă dacă nu ţin cont de îndrumarea autorităţilor. "În atenția locuitorilor comunei Chinteni, având în vedere problemele apărute în legătură cu furnizarea apei potabile, vă adresăm insistent rugămintea de a nu mai folosi apa pentru a uda grădinile pe care le dețineți.

În cazul în care problema persistă, reprezentanții Companiei de Apă ne-au comunicat că vor furniza apa pe zone, pentru ca toți locuitorii să beneficieze de apă. De asemenea, în situația în care reprezentanții Companiei de Apă vor depista persoane în timp ce udă în grădină, acestora le va fi sistată furnizarea apei potabile.

Vă informăm că pentru îmbunătățirea situației existente, vom realiza cel de-al doilea bazin de apă, în acest moment fiind în faza de autorizare. Depindem în continuare însă de derularea procedurilor de achiziție publică, care pot întârzia atribuirea contractului de achiziție de lucrări", a anunţat Lucia Magdalena Suciu, primarul comunei clujene Chinteni.

Comenteaza