DA sau BA sens unic pe Calea Moților. Ce spune primarul Boc

DA sau BA sens unic pe Calea Moților. Ce spune primarul Boc

"Pe segmentul Clinicilor – George Coșbuc al Căii Moților, circulația se va desfășura în sens unic, pe direcția spre Calea Mănăștur, circulația în ambele sensuri fiind posibilă doar pentru transportul public în comun, prin benzi dedicate", se arată în proiectul de modernizare și lărgire a axei este-vest. Acum, edilul Emil Boc spune că decizia nu este bătută în cuie.

 “Când se vor finaliza lucrările de lărgire la Mărginașă, vom elabora și strategia de trafic, pentru că acum comprimarea de la Fabrica de bere ne împiedică să facem benzi dedicate. Trebuie să regândim într-o manieră eficientă mobilitatea. Nu vă pot spune definitiv cum vom proceda, există mai multe propuneri pe masă, inclusiv cea menționată de dvs., iar varianta finală o va lua comisia de circulație și va rezulta din simulări, din combinarea părerilor experților”, a spus primarul la ZIUA LIVE. 

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor se vor desfășura pe o suprafață totală de 40.551 mp. Modernizarea coridorului pe axa Est-Vest se va realiza prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulatie cu gabarit redus – 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulatie rutieră (lățime de 3m). Calea Moților - segmentul dintre str. Mărginașă și str. Clinicilor - va avea aceeași configurație cu cea de pe Calea Mănăștur. Pe segmentul Clinicilor – George Coșbuc, circulația se va desfășura în sens unic, pe direcția spre Calea Mănăștur, circulația în ambele sensuri fiind posibilă doar pentru transportul public în comun, prin benzi dedicate.

Pentru axa Nord-Sud se propune realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo și pietonală pe următorul traseu: Pod Garibaldi – Str. Uzinei Electrice – Str. Oțetului – Str. Mărginașă. Pentru acest segment au fost necesare exproprieri. De asemenea, se va construi un pod peste Pârâul Morii, și se va extinde str. Oțetului la 4 benzi de circulație. Pe ambele sensuri de circulatie vor exista piste pentru biciclete și trotuare extinse. Pe str. Mărginașă se propune lărgirea la 3 benzi în zona intersecției cu Calea Mănăștur – Calea Moților.

În cadrul proiectului se vor planta un număr de 67 arbori foioși, 33 arbori foioși ornamentali, 167 arbuști înalți, 31 arbuști ornamentali și 175 plante perene.

Toate intersecțiile și trecerile de pietoni de pe segmentele de stradă asupra cărora se intervine prin proiect vor fi semaforizate și gestionate printr-un sistem inteligent de management trafic - prevăzut cu sisteme de prioritizare a mijloacelor de transport public. De asemenea, sistemul de iluminat public LED prevăzut prin proiect permite funcționarea pe diferite nivele de putere și pe diferite paliere orare.

Mobilitate durabilă: Se lărgesc și se modernizează Calea Moților, Calea Mănăștur și străzile adiacente
Executantul lucrărilor: ARL Cluj SA.
Valoarea contractată: 26.502.699,47 lei fără TVA.
Durata contractului: 18 luni din care 3 luni proiectare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza