Video Cum vrea să rezolve Primăria Florești problema locurilor la creșă. Anunțul edilului Pivariu

Cum vrea să rezolve Primăria Florești problema locurilor la creșă. Anunțul edilului Pivariu

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus, la ZIUA LIVE, că de la începutul mandatului său a suplimentat cu 150% numărul de locuri la creșe, iar acest lucru va continua.

Potrivit primarului celei mai mari comune din țară, peste 600 de locuri noi vor fi disponibile odată cu finalizarea lucrărilor aflate deja în derulare.

Subiectul creșelor este extrem de important. De la preluarea mandatului și până acum am reușit să mărim cu 150% locurile în creșă. Din păcate, încă sunt insuficiente, dar lucrurile se fac pas cu pas. Cred că ieri au fost alocate 30 de noi locuri în urma eficientizării spațiului din actualele creșe, urmând ca până la începutul acestui an școlar să fie încă 100 disponibile.

În următorul an școlar am convingerea că vom ajunge la aproximativ încă 500 de locuri la creșă și grădiniță, tocmai pentru a putea deservi și a preîntâmpina această problema. Dacă lucrurile merg bine vom depăși acest număr. Cele 500 de locuri sunt sigure, în opinia mea.

Dacă de acum 10-15 ani creșele ar fi fost o preocupare a vechilor administrații, astăzi nu am fi discutat despre aceste probleme. Sunt și eu părinte și îi înțeleg pe părinții care vor să le ofere copiilor cele mai bune condiții. Pot să asigur pe toată lumea că este o problemă pe care o rezolvăm pas cu pas”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Referitor la cei 390 de lei pentru cei care nu prind loc la creșă, edilul din Florești susține că sunt ceva schimbări legislative și nu se știe sigur ce se va întâmpla pe viitor.

„Există o dezbatere din punct de vedere juridic. Trecerea creșelor în sarcina Ministerului Educației ar putea schimba acest aspect și nu se știe încă dacă se vor mai putea acorda sau nu”, a explicat Pivariu.

Comenteaza