Cum vrea Boc să rezolve problema taxi-urilor de la aeroportul Cluj

Cum vrea Boc să rezolve problema taxi-urilor de la aeroportul Cluj
| Foto: Arhiva

Atât pasagerii aeroportului cât și firmele de taxi au nemulțumiri legate de modul în care funcționează serviciile de taximetrie la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj. Primarul Emil Boc vine cu o soluție. 

"Când facem park and ride-ul vrem să dăm un număr de locuri pentru firmele de taxi, ca mașinile să ste acolo permanent și să vină să preia clienții în 2-3 minute de la comadă. Ne gândim să implementăm și modelul de la aeroportul Otopeni, unde taxi-urile sunt comandate prin niște infochioscuri care folosec tehnologia touch screen și care au meniuri în mai multe limbi străine", a declarat edilul la un post de radio local.

Primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor la park and ride-ul de la aeroport. 

Forul administrativ județean a aprobat, la final de 2021, trecerea terenului situat pe strada Traian Vuia, la nr. 149-151, din domeniul public al județului în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park & Ride”.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică.

Comenteaza