Cum vrea Boc ca Primăria să fie transparentă: publică toate achiziţiile pe site VIDEO

Cum vrea Boc ca Primăria să fie transparentă: publică toate achiziţiile pe site VIDEO
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că Primăria va publica pe site, de la 1 august, toate achiziţiile publice în sumă de cel puţin 500 de euro.

Guvernul a modificat procedura de achiziţii directe, pragul a fost ridicat de la 15.000 la 30.000 euro pentru produse şi servicii şi 100.000 euro pentru lucrări. "Nu este necesar şi oportun în acest moment în România. Cât am fost la Guvern am refuzat promovarea acestei legi", explică Boc.
"Până în 100.000 euro, doar în baza unei simple justificări cu chitanţă, poţi realiza orice achiziţie publică directă", adaugă el. Legea nu prevede obligativitatea a minim trei oferte. În aceste condiţii Primăria Cluj-Napoca va publica din 1 august pe site-ul propriu achiziţiile publice directe. "Dorim asigurarea transparenţei totale în cheltuirea banului public",  spune Boc, în condiţiile în care presa a cerut în mai multe rânduri astfel de detalii din contractele Primăriei, fără a primi încă niciun răspuns, în spiritul transparenţei.

"Solicităm şi Guvernului să impună tuturor administraţiilor locale aceeaşi procedură transparentă", spune Boc. Întrebat de ce nu a luat decizia până acum, Boc spune că până acum pragul a fost mic. "100.000 euro sunt o sumă", spune Boc.

Etichete
Comenteaza