Video Cum va arăta Cluj Arena după extindere: restaurante, cafenele, fast-food, muzeu "U" Cluj

Cum va arăta Cluj Arena după extindere: restaurante, cafenele, fast-food, muzeu "U" Cluj
| Foto: captură video / randare Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a anunțat un proiect de extindere și modernizare la Cluj Arena. 

Forul județean justifică necesitatea proiectului prin "nevoia de a dezvolta serviciile oferite de stadionul-emblemă al județului Cluj".

Practic, Consiliul Județean intenționează să exploateze potențialul comercial al zonelor de la nivelul zero al stadionului. Actualele esplanade cu iarbă vor fi înlocuite de spații cu diverse destinații, pe care instituția le va închiria pentru a crește veniturile stadionului.  

Administrația județului a făcut publică o randare video care ne oferă o idee asupra viziunii legate de viitorul Cluj Arena. Stadionul va avea, pe latura estică, înspre Parcul Central, spații pentru o cafenea și un muzeu "U" Cluj, iar pe latura vestică, înspre BTarena, spații de birouri, un fast food, un cafe-bar, un sport bar și un restaurant. 

Află mai multe aici: Cluj Arena trece la „next level”. Va avea mall de tip sportiv, magazine, restaurante și zonă de agrement

Alin Tișe, Președintele CJ Cluj, a explicat că stadionul are nevoie de mai multe surse de venit pentru a păstra tarifele (de închiriere - n.red.) la un nivel accesibil pentru cluburile din județ.

„Deși încasările Cluj Arena au fost an de an în creștere, depășindu-le pe cele ale Arenei Naționale din București, nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari. În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter și transformarea într-un spațiu deschis desfășurării mai multor categorii de evenimente și funcțiuni conexe. În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spații comerciale, cu magazine, restaurante și zonă de agrement, mall sportiv și nu numai”, a declarat Alin Tișe.

Comenteaza