Video Cum se pregătește Aeroportul din Cluj de valul 5 al pandemiei / Bilanțul pe 2021

Cum se pregătește Aeroportul din Cluj de valul 5 al pandemiei / Bilanțul pe 2021
| Foto: Facebook.com/airportcluj.ro

Restricțiile de călătorie și variantele mutante ale noului coronavirus dau mari bătăi de cap aeroporturilor din lumea întreagă, inclusiv celui de la Cluj.

Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre pericolul generat de noua variantă Omicron.

„Este foarte important să se respecte regulile. Au fost foarte puține cazuri de infectare în aeroporturi sau avion pentru că au fost măsuri foarte stricte. Nu considerăm că este un pericol în avion sau în aeroport, mai ales datorită faptului că pentru zborurile internaționale trebuie prezentat certificat verde sau test. Este clar că această variantă Omicron afectează zborurile. În foarte multe țări s-au luat măsuri suplimentare. Înainte acceptatu pasagerii vaccinați, acum impun și test”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a făcut și un scurt bilanț al anului ce stă se încheie, în ceea ce privește numărul de pasageri.

„În anul 2021 încheiem cu aproximativ 50% față de 2019, deci avem cam 1.450.000 de pasageri. Este peste estimări. Totuși, zborul intern Cluj-București merge destul de bine, dar și cele din interiorul Uniunii Europene. Va dura foarte mult recuperarea după pandemie.

Noi considerăm 2024 sau 2025 și din cauza restricțiilor sau noilor valuri, dar mai ales pentru că zborurile intercontinentale nu prea merg. Este un trafic redus acolo. La anul credem că vom atinge pragul de 2 milioane de pasageri și asta ne propunem”, a afirmat Ciceo.

Reamintim că, în anul 2021, Aeroportul Internațional Cluj a atins pentru a zecea oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie.

De asemenea, a fost desemnat, în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva.

Comenteaza