Cum sărbătoreşte comuna Baciu Ziua Naţională a României şi Crăciunul

Cum sărbătoreşte comuna Baciu Ziua Naţională a României şi Crăciunul
Primăria comunei Baciu a pregătit câteva momente festive dedicate Zilei Naţionale a României, cât şi sărbătorii Crăciunului.

De 1 Decembrie, locuitorii comunei sunt invitaţi la slujba religioasă, urmată de defilarea Fanfarei „Promenada" din Câmpia Turzii pe strada Transilvaniei şi până în curtea Primăriei Baciu. Aici se vor ţine discursuri dedicate Marii Uniri şi concerte de cântece patriotice susţinute de elevi şi corul bisericii. Festivităţile se vor încheia cu o masă caldă, constând în fasole cu ciolan şi un pahar de vin sau ceai cald. "În 2012 am început să organizăm astfel de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României şi dacă atunci participau circa 200 de persoane, anul trecut numărul acestora a ajuns la 800", a declarat edilul Florin Mureşan.

Comuna Baciu se pregăteşte şi de sărbătorile de iarnă, astfel că de Crăciun toate corurile bisericilor din localitate vor susţine concerte de colinde la Căminul Cultural. Primarul speră să le facă locuitorilor şi o surpriză. "Sperăm să îl avem alături de noi pe cunoscutul cântăreţ de muzică populară Ioan Bocşa, alături de studenţii săi".

Florin Mureşan are în vedere reactivarea vieţii culturale din Baciu. Primarul intenţionează să reabiliteze şi să modernizeze căminul cultural (FOTO), construit în urmă cu 40 de ani. Pentru acest proiect s-a apelat la un specialist în amenajări interioare. Costurile vor fi acoperite din bugetul local.

 

Comenteaza