Cum începe școala la Cluj? Boc: “Vom avea cu siguranță cazuri de COVID, dar suntem pregătiți”

Cum începe școala la Cluj? Boc: “Vom avea cu siguranță cazuri de COVID, dar suntem pregătiți”

Primarul Emil Boc crede că vor fi "cu siguranță" cazuri de COVID-19 în școli, dar spune că Clujul este pregătit "ca la carte" pentru începerea noului an școlar.

Mai sunt zece zile până la începerea noului an școlar, iar primarul Emil Boc spune că școlile din Cluj-Napoca sunt pregătite "ca la carte" în ceea ce privește măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

“Școala este elementul numărul 1 care urmează și cu care ne confruntăm și care va fi o mare probă pentru noi toți. Cum vom începe anul școlar și, mai ales, cum va continua? Important este cum va continua, că de început va începe… Vreau să fiu foarte clar, vom avea cu siguranță cazuri de COVID în școli. Inevitabil vor apărea, mai devreme sau mai târziu, dar vor apărea. Suntem pregătiți să procedăm ca la carte: în primul rând m-am asigurat că toate cabinetele medicale din școli funcționează, doi - m-am asigurat ca și cabinetele stomatologice să funcționeze în școli, trei – m-am asigurat ca toate școlile să aibă toate elementele care țin de igienă – dezinfectanți, săpun – să nu mai aud că vreo școală din oraș nu are săpun la toaletă, ne-am asigurat că fiecare școală are un stoc de măști de rezervă, culoare intrare-ieșire, distanță între bănci”, a declarat primaru Emil Boc, vineri, la ZIUA LIVE.

În acest moment, scenariul luat în considerare pentru școlile din Cluj-Napoca este cel hibrid, în care o parte dintre copii vor fi prezenți fizic la școală, iar o parte online.

"Scenariul pe care îl avem în vedere este ca clasele 0 - IV să vină la școală, cu respectarea tuturor regulilor de siguranță, și clasele a VIII-a și a XII-a, iar restul să aibă învățământ hibrid - jumătate în clasă, jumătate acasă, iar următoarea săptămână se inversează. Evident, dacă apare un caz de COVID într-o clasă, 14 zile acea clasă stă izolată acasă, așa cum spune regula Ministerului Sănătății. Asta s-ar putea întâmpla, însă părinții au posibilitatea să fie plătiți să stea acasă, noi știm ce avem de făcut... Dacă, Doamne-ferește, vor fi cazuri mai grave avem rezerva necesară în spitale pentru a face față, dar, repet, cheia e de a respecta regulile", a precizat Emil Boc.

 

 

Comenteaza