Cum arată noile staţii RATUC şi când va fi operaţional sistemul de ticketing

Cum arată noile staţii RATUC şi când va fi operaţional sistemul de ticketing
Proiectul european prin care se va implementa sistemul de ticketing din Cluj-Napoca are o valoare de 27 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei de la bugetul local şi restul din fonduri europene. Acesta va fi operaţional 1 octombrie 2014.

Prin proiect vor fi modernizate 87 de stații de transport în comun, staţii în care se vor amenaja 94 de copertine dotate cu bancuţe, coșuri de gunoi, panouri publicitare care vor conţine informaţii de interes public, iar 35 de staţii vor avea sistem de iluminat.

Proiectul mai presupune montarea a 61 de automate de eliberare a legitimațiilor de călătorie în stații. De asemenea, vor şi alte 7  automate de eliberare a legitimațiilor de călătorie în sediile primăriilor de cartier şi în două locaţii RATUC.

De la cele 61 de automate, clujenii vor putea să-şi achiziţioneze bilete non-stop. În stații vor mai fi montate 136 de validatoare şi alte 327 de validatoare în autobuze.

Astfel, călătorii vor putea opta pentru bilete cu valabilitate de o oră, două ore, o zi, o săptămână sau o lună. Asta înseamncă că va exista un singur bilet pentru toate mijloacele de transport în comun.

"Executantul a analizat procesele interne ale RATUC astfel încât activităţile de emitere, vânzare, validare şi control a titlurilor de călătorie să fie implementate corespunzător în aplicaţia e-ticketing. Interfața Automatului de vânzare bilete si carduri contactless va avea un design ergonomic și sugestiv pentru călători. Meniul va putea fi afişat în mai multe limbi: română, maghiară si engleză și altele, fiind configurabil", a declarat Emil Boc.

În momentul de faţă, proiectul este gata în proporţie de 12%.

Etichete
Comenteaza