Cum arată gazonul de pe Cluj Arena după Untold

Cum arată gazonul de pe Cluj Arena după Untold
Gazonul Cluj-Arena a fost eliberat în cursul zilei de luni, anunţă Consiliul Judeţean.

Suprafaţa de tip portafloor, aplicată peste gazonul Cluj Arena, a fost ridicată în cursul zilei de luni. Gazonul a fost distrus mai puţin decât anul trecut, este prima concluzie a specialiştilor. Un motiv este că şi tipul de portafloor a fost diferit, unul de calitate mai bună decât în 2016. Vă reamintim, anul trecut Cluj Arena era cât pe ce să rateze organizarea meciului din preliminariile Campionatului Mondial, cu Muntenegru, din cauza problemelor cu gazonul.

De marţi au şi început procedurile de refacere a gazonului, pe cheltuiala organizatorilor Untold. S-a folosit un fungicid, pentru a se înlătura iarba afectată de ciuperci, iar în zilele care urmează se va trece la o reînsămânţare. Primul meci pe Cluj Arena va avea loc peste două săptămâni, când „U" va porni la drum în Liga a treia.

Consiliul Judeţean, proprietarul arenei, are o comisie de evaluare. Aceasta a făcut un tur al stadionului cu organizatorii Untold la momentul predării şi va face un altul la încheierea contractului de închiriere, lunea viitoare. Potrivit înţelegerii, toate stricăciunile constatate vor fi reparate pe banii societăţii care se ocupă de festival.

Iată şi un comunicat al Consiliului Judeţean, postat marţi pe pagina de Facebook a instituţiei:

„Consiliul Județean Cluj, în calitate de proprietar și administrator al stadionului Cluj Arena, informează opinia publică asupra faptului că, în cursul zilei de luni, 7 august a.c., a fost finalizată acțiunea de eliberare a gazonului de sistemul de protecție „portafloor", montat de către organizatorii festivalului Untold cu prilejul desfășurării concertelor din perioada 3-6 august 2017.

„Gazonul Cluj-Arena se prezintă în acest moment în condiții bune, având în vedere sutele de mii de oameni care au intrat pe parcursul celor patru zile în incinta stadionului. Ne bucurăm că într-un termen foarte scurt organizatorii festivalului au reușit să înlăture acele protecții pentru gazon, astfel încât terenul de joc să fie cât mai puțin afectat", a precizat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În perioada imediat următoare, firma care se ocupă cu mentenanța gazonului Cluj-Arena va demara operațiunile tehnice specifice în vederea aducerii acestuia la condițiile optime desfășurării de competiții sportive".

 

Comenteaza