Cum arată cazinoul din parc înainte cu o lună de inaugurare FOTO / VIDEO

Cum arată cazinoul din parc înainte cu o lună de inaugurare FOTO / VIDEO
Constructorii au ajuns cu lucrările la 80% şi spun că până la vara calendaristică vor scoate utilajele şi muncitorii din Parcul Central.

În vechiul cazinou, sub acoperişul arămiu, constructorii au trecut la finisaje. Muncitorii lucrează cu mostrele de nuanţe ce vor da noile culori ale locului expuse la parter, iar reprezentanţii municipalităţii anunţă un procent liniştitor pentru finalul de mandat al actualei administraţii: lucrările au ajuns la 80%, iar panglica obiectivului se taie în mai, înainte de Zilele Clujului. Şi înainte de alegeri.

Constructorii de la ACI au mobilizat pe şantierul Parc Central-Cazinou 140 de oameni, spune şeful de lucrări, Arcadie Lehocz. Cu termenul limită aproape (final de mai), antreprenorii au trecut la partea de cosmetică: fac finisajele în interiorul clădirii, aşteaptă mobilierul urban pentru exterior, plantează iarbă şi fac planuri pentru rondourile de flori. Deocamdată s-au plantat panseluţe. Partea grea a fost deja marcată: aleile betonate şi copacii "trataţi" stau mărturie pentru etapa dură de lucrări. Vizita de şantier a viceprimarului Laszlo Attilla prinde prânzul muncitorilor, dar raportul de stadiu al lucrărilor se poate da oricum. Bilingv. Lehocz acuză vremea care nu ţine cu zugrăvelile, dar este convins că după sărbătorile de Paşte situaţia se va îmbunătăţi. "Lipseşte verdele pentru finisaje, dar se va folosi roşu sau bleu. Acum nu mai sunt culori, toate sunt R-uri. Vă asigură însă că verde va fi în afara cazinoului şi că parcul va înverzi", explică şeful de lucrări. Viceprimarul Laszlo este fascinat însă de acoperişul ales pentru clădirea cazinoului. "Este din tablă de cupru. Îşi va modifica însă culoarea în timp. Deja a început să se schimbe nuanţa. Se va oxida şi va deveni verzui. Aceasta este diferenţa între tabla de cupru şi tabla tip cupru", a subliniat Laszlo.

Vezi cum arată acum casino-ul în interior:

Ovidiu Câmpean, supervizor al lucrărilor din partea primăriei, arată către bolta cazinoului pentru a explica cum va funcţiona acest spaţiu după finalizarea lucrărilor. "Este gata pasarela care va face legătura între spaţiile de birouri de la etaj şi cele tehnice, de unde se va coordona sunetul. Vor fi montate şi lampadare curgătoare, iar în exterior vor fi reflectoare pentru asigurarea iluminatului arhitectural al clădirii. În zona de birouri vor lucra angajaţi de la noul serviciu înfiinţat în cadrul primăriei. Nu se ştie încă cine pentru că încă nu s-au făcut concursurile de angajare", spune Câmpean. Acesta a subliniat că în exteriorul clădirii cazinoului, pe latura cu lacul Chios, au fost desfiinţaţi stâlpii de iluminat şi s-au pozat în subteran toate cablurile, pentru asigurarea unei mai bune vizibilităţi. "Pe lac va fi amenajat şi debarcaderul din lemn, nu vom mai avea bărci colorate, doar albastre", a mai afirmat acesta.

Potrivit constructorilor, lucrările din parc se efectuează în ritm susţinut: s-a însămânţat cu iarbă 50% din suprafaţă, fiind plantaţi 80 de platani pe latura cu Opera Maghiară. După sărbători vor fi montate 31 de podeţe peste rigola de scurgere a apei, dar şi cele peste 200 de bănci. La finalul lunii mai lucrările de modernizare a parcului şi clădirii cazinoului vor fi încheiate, pentru ca spaţiul să poată fi folosit pentru evenimentele din cadrul Zilelor Clujului. Primăria susţine că deja s-au plătit 70% din bani către constructori, adică aproximativ 12 milioane de lei. Oficialii administraţiei locale spun că lucrările din parc au ajuns deja la 80%. ACI a contractat lucrările din Parcul Central la valoarea de peste 17 milioane de lei.

Luminiţa SILEA , Kristina REŞTEA

 

 

Comenteaza