Video Cum arată bugetul comunei Apahida pentru 2021. Ce proiecte primesc finanțare

Cum arată bugetul comunei Apahida pentru 2021. Ce proiecte primesc finanțare

Comuna Apahida va beneficia de un buget de aproximativ 51 de milioane de lei, pentru anul 2021, din care 51% vor merge către zona de investiții.

Primarul Apahidei, Grigore Fati, a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre bugetul comunei și despre proiectele care vor primi finanțare.

 „Bugetul pe 2021 este aproximativ la nivelul anului precedent, undeva la aproape 51 de milioane de lei. Noi sperăm să mai crească pentru că noi nu am umflat cifrele deloc, și sperăm să crească prin venirea unor noi investitori în comună, avem semnale de acest gen. 51% din buget este alocat pentru investiții, cam 27 de milioane de lei.

Dacă ar fi să mă refer la proiectele în derulare, avem modernizarea străzilor, care continuă, se lucrează pe mai multe străzi. În Apahida mai avem doar unele retușuri la unele străzi. Probabil se va trece și în Corpadea anul acesta, urmând ca anul viitor să finalizăm acest proiect de 17,5 km de străzi de asfaltat”, a declarat la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Edilul din Apahida a precizat că lucrările la grădiniță intră în linie dreaptă și deja se gândește la o alta. „De asemenea, continuăm lucrările la grădiniță, în câteva zile va fi finalizată din punct de vedere al construcției, s-a terminat și partea de instalații. Știm că a durat mult timp, dar deja ne gândim la o altă grădiniță și am și achiziționat o parte din teren în zona centrală”, a afirmat Fati.

Complex sportiv la Sânnicoara

„Am făcut studiul de fezabilitate și investiția se ridică la 5,5 milioane de euro. Acest complex înseamnă un teren de fotbal cu suprafață sintetică și nocturnă, o sală de sport de categorie mijlocie, teren multifuncțional de baschet, volei, mini-fotbal, aparatură de fitness în aer liber, pistă de alergare, locuri de joacă pentru copii. Suprafața este de aproximativ 1,5 ha”, a explicat primarul comunei Apahida.

Grigore Fati a mai afirmat că sportul și cultura n-au primit nimic, iar la culte s-a dat foarte puțin. „Am alocat sume doar la 4 biserici care sunt în construcție. Bugetul nu ne ajungea oricum pentru tot ce ne-am dorit să facem și n-am vrut să ne atingem de investiții”, a adăugat acesta.

Comenteaza