Cum arată bijuteria Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Cum arată bijuteria Clujului GALERIE FOTO/VIDEO
Lucrările la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au fost finalizate, iar astăzi a început procesul de recepţionare a lucrărilor, prilej pentru o nouă vizită a primarului la noua bijuterie a oraşului.

Termenul de inaugurare a Sălii Polivalente se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care primarul Emil Boc a făcut o vizită pentru verifica stadiul lucrărilor şi pentru a începe recepţionarea.

Sala Polivalentă are 7070 de locuri pe scaune pentru competiţii sportive şi circa 10.000 de locuri pentru concerte şi evenemimente culturale. Are anexe sportive şi tehnice, restaurant, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel, care poate găzdui circa 446 de maşini.

"Am ales să facem o ultima vizită înainte de inaugurare, pentru a ne asigura că totul este în grafic şi am demarat procedurile de de recepţionare a sălii. Vreau să spun că prima concluzie pe care o am după ce am văzut sala este că avem de a face cu o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului. După cum arată sala, aceasta corespunde standardelor pe care le-am avut la proiectare şi le-am licitat şi cred că pentru mulţi ani de acum înainte Sala Polivalentă din Cluj va fi cea mai frumoasă şi cea mai modernă din România, dacă nu din estul Europei. În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor: pardoseala demontabilă există, tribunele sunt montate, video-boxul este instalat, este gata şi parking-ul de 440 de locuri. Până la mijlocul luni octombrie vom finaliza procedurile de recepţie, urmând ca după aceea să pregătim sala pentru concertul de inaugurare. Vom putea organiza aici competiţii sportive de nivel naţional, internaţional", a declarat primarul Emil Boc.

Bijuteria Clujului a fost realizată în urma unor mari eforturi, după o perioadă în care proiectul a fost abandonat. Noua Sală Polivalentă din Cluj a fost finalizată de acelaşi constructor care a început proiectul, dar a pierdut contractul în instanţă. Licitaţia pentru finalizarea lucărilor la Sala Polivalentă a revenit tot companiei CON-A din Sibiu, a cărei ofertă iniţială a fost declarată neconformă de instanţă.

"Astăzi, după patru ani de zile vă oferim şi vă arătăm ce am putut să facem , după 22 de luni de muncă. Sperăm ca şi cetăţenii municipiului şi cei ai judeţului şi cei ai întregii ţări se vor bucura de această sală, care a ieşit bine cu eforturi foarte mari. Vreau să menţionez că bugetul a fost limitat şi adaptat la condiţiile economice, a fost un buget mic, realizată cu fonduri mult mai mici decât cea de la Bucureşti, spre exemplu. Foarte multă lume şi foarte multe guri spuneau că nu suntem capabili, că nu avem puterea necesară, probabil ştiţi şi problemele de la prima parte a lucrării. Foarte multă lume spunea, şi pariau pe faptul că nu vom finaliza şi nu ne vom încadra în buget, dar cu un foarteb mare efort am reuşit. Mai avem de făcut mici retuşuri, comisia probabil le va vedea şi vom face curăţenie şi testele pentru a ne asigura că totul se desfăşoară corespunzător în cazul unui eveniment." a menţionat reprezentantul CON-A.

Principala atracţie a Sălii Polivalente din Cluj este un cub video unic în ţară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD.

Sala Polivalentă va fi administrată de o societate comercială care urmează să fie înfiinţată, urmând modelul societăţii Cluj Arena, care administrează stadionul inaugurat în 2011.

Sala Polivalentă, noua bijuterie a Clujului, a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte.

Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Comenteaza