CTP pregăteşte sosirea celor 10 autobuze noi. Ce companii vor să-şi trimită autobuzele la Cluj FOTO

CTP pregăteşte sosirea celor 10 autobuze noi. Ce companii vor să-şi trimită autobuzele la Cluj FOTO
Cinci mari companii s-au înscris la licitaţia pentru furnizarea celor 10 de autobuze care vor fi achiziţionate de către Compania de Transport Public (CTP) Cluj.

Clujenii se vor putea bucura anul viitor de 10 noi mijloace de transport în comun, care urmează să fie cumpărate de CTP din resurse proprii.

Procedurile pentru licitaţie au fost demarate şi deja se cunosc companiile care vor să furnizeze autobuze pentru Cluj. Cinci firme s-au înscris pentru a le pune la dispoziţie clujenilor autobuzele care îi vor transporta pe aceştia în oraş. Termenul limită până la care companiile aveau timpul necesar la dispoziţie pentru a îşi depune ofertele la licitaţia de achiziţionare a celor 10 autobuze expirat luni, 27 octombrie.

Cele 5 firme care au intrat în cursă sunt:

1.) Solaris Bus & Coach - este o firmă poloneză, care se clasează printre cei mai importanţi producători din industria europeană de transport şi care produce o gama largă de autobuze.

2.) Mercedes-Benz este una dintre cele mai importante firme la nivel mondial, care produce autobuze încă din 1895, în Mannheim, Germania.

3.) Anadolu Isuzu - este una dintre cele mai importante firme de producție de autobuze şi autocare din Europa, principalii acţionari ai firmei fiind Anadolu Group fromTurkey, altăruri de Isuzu Motors Limited și Itochu Corporation din Japonia.

4.) BMC Truck&Bus - compania a propus un autobuz Eurobus, produs în România

5.) Briaris - este un dealer Iveco Bus în România.

Pretenţiile exprimate de CTP în caietul de sarcini au fost destul de mari, iar potrivit lui Liviu Neag, directorul CTP Cluj, autobuzele vor avea cele mai noi şi mai moderne dotări tehnice: motor diesel Euro 6 (cu cel mai redus grad de poluare), podea joasă, rampă şi alte dotări pentru persoanele cu dizabilităţi, computer bord, camere video interior şi exterior, aer condiţionat sau validatoare duale pentru bilete.

Noile mijloace de transport în comun vor avea în jur de 70 de locuri. Cele 10 autobuze vor ajunge în Cluj, cel mai probabil, în prima parte a anului viitor.

În 2014, municipalitatea clujeană şi Compania de Transport Public au demarat licitaţia altor 40 de autobuze noi, licitaţie care a fost câştigată de firma poloneză, Solaris Bus&Coach, din Poznan. În acest moment, în parcul CTP se mai află autobuze MAN, Renault, Irisbus şi MJT.

Comenteaza