CTP ameninţă: corpul de control iese la verificat

CTP ameninţă: corpul de control iese la verificat
CTP încearcă să stăpânească un fenomen, folosind corpul de control al companiei.

Compania de Transport Public (CTP) Cluj dă verde, de luni, autobuzelor pentru elevi. Acestea vor avea plăcuţe pe care va fi scris vizibil faptul că sunt curse speciale. „Vor porni la 7:20 din cartiere, iar întoarcerea este prevăzută pentru 14:10", a precizat directorul CTP, Liviu Neag.

Soluţia este bună, dar nu a dat rezultatele scontate în trecut. Şi asta pentru că adulţii nu aveau nicio jenă, din grabă sau din lipsă de educaţie, să urce în autobuzele pentru elevi. Anul acesta, însă, compania speră să blocheze fenomenul. „Facem un apel la adulţi să nu urce în aceste autobuze, să fie elevii în mediul lor. Acum sigur că nu ne vom lega de o bunicuţă care merge de mână cu nepoţelul din clasa pregătitoare. Dar pentru cei care nu înţeleg cu vorba bună, am pregătit corpul de control al CTP, care va ieşi să verifice cum merg lucrurile", a spus Neag.

Vestea bună pentru elevi este că ar putea ajunge la şcoală mai repede, mai ales dacă folosesc mijloacele de transport pe relaţie est-vest. Din 21 august, pe tronsonul biserica Sf. Mihai - Memorandumului, respectiv pe latura estică a Pieţei Avram Iancu, s-a instituit bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun. „Timpul de deplasare a vehiculelor pe zona cu bandă dedicată s-a redus la jumătate", a subliniat directorul CTP.

 

Comenteaza