Video Crește traficul pe Aeroportul Cluj. Numărul total de destinații și ce zboruri sunt suspendate

Crește traficul pe Aeroportul Cluj. Numărul total de destinații și ce zboruri sunt suspendate

Traficul aerian pe aeroportul clujean este așteptat să crească cu 35% în luna mai, față de aceeași lună a anului trecut.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre nivelul traficului aerian și despre zborurile care, pentru moment, sunt suspendate.

„Avem o creștere a traficului, ne așteptăm să avem în mai cu 35% mai mult decât aceeași lună a anului trecut. Din păcate, din cauza restricțiilor din unele țări, din motive comerciale, a gradului de încărcare, unele zboruri sunt suspendate. De obicei, companiile aeriene anunță dinainte, dar îi rugăm și pe pasageri să se informeze. Avem în momentul de față 30 de destinații, față de cele 45 de acum doi ani”, spune Ciceo.

El a precizat că, de exemplu, primul zbor spre Lisabona, operat de HiSky, a mers destul de bine, dar, din motive comerciale, următoarele au fost suspendate. „Sunt foarte multe modificări din motive comerciale, sanitare. În iunie sperăm să se reia vreo 10 destinații, pe care le-am avut anterior, în iulie, la fel.

Se va relua destul de greu traficul. De asemenea, zborurile de Dublin și de Amsterdam sunt amânate. Destinația Maroc trebuia să înceapă, dar acest stat a interzis zborurile dinspre mai multe țări din Europa, printre care și România, din motive sanitare.

Zborul turistic de Maroc va începe în iunie, este o noutate, n-am mai avut zboruri turistice spre această destinație. Venim cu foarte multe noutăți anul acesta, ca țări și ca destinații turistice, dar bineînțeles, în condițiile acestea, frecvențele pot fluctua”, a afirmat Ciceo.

Destinația Paris - Charles de Gaulle, anunțată pentru sfârșitul lunii aprilie, a fost amânată din motive comerciale, dar va reveni, a adăugat directorul general al AIAIC.

Comenteaza