Cresc costurile pentru strada Eroilor din Florești. Când va fi lansată noua licitație de modernizare

Cresc costurile pentru strada Eroilor din Florești. Când va fi lansată noua licitație de modernizare
| Foto: captură video

Din cauza scumpirii prețurilor din aproape toate domeniile, mai ales cel al construcțiilor, costurile pentru modernizarea străzii Eroilor din Florești vor crește cu aproximativ 15%.

Primăria Floreștiului a lansat licitația pentru modernizarea străzii Eroilor în luna ianuarie, dar aceasta a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Astfel, Consiliul Local Florești s-a întrunit, joi, într-o ședință extraordinară, pentru a dezbate și vota  proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) la obiectivul de investiție „Modernizare strada Eroilor în comuna Florești, județul Cluj”.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a documentației DALI se apropie acum de 14 milioane de lei.

„Prima oară am votat acest proiect în luna octombrie a anului trecut. Această explozie a prețurilor nu avea cum să fie prevăzută de nimeni, pentru că au fost valuri succesive de scumpiri extraordinar de mari. Multe din acestea au fost în decembrie și în ianuarie. Sperăm ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Ce s-a întâmplat acum a fost o revizuire a prețurilor actuale din piață. Sperăm ca, în contextul actual, deși lucrurile sunt foarte instabile și din cauza conflictului din Ucraina, să nu ajungem să trăim din nou aceste scumpiri pe care nimeni nu le poate preconiza”, a explicat primarul Bogdan Pivariu.

Edilul din Florești a mai anunțat că noua licitație publică pentru modernizarea străzii va fi lansată până cel târziu săptămâna viitoare.

Proiectul a fost aprobat de către consilierii locali în unanimitate de voturi.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza