Cresa si gradinita in Parcul Feroviarilor. Investitie de 10 milioane lei

Cresa si gradinita in Parcul Feroviarilor. Investitie de 10 milioane lei

Consilierii locali vor aproba, in sedinta forului local de saptamana aceasta, documentația tehnica și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reconversie clădire existentă în creșă și grădiniță, Parcul Feroviarilor nr. 1A”, din municipiul Cluj-Napoca.

Imobilul va fi construit pe o suprafata de 2.046 mp si va avea regim de inaltime P+E+M. Finantarea va fi de la bugetul local si din alte surse, potrivit legii, iar termenul de executie este de 12 luni de zile. Proiectantul este Atelier MASS.

La parter funcționează încă din anul 1972 o grădiniță, concepută inițial să deservească angajații de la fabrica Libertatea. In prezent, gradinita are 60 de locuri. Etajul si mansarda sunt in stare avansata de degradare. Conform documentatiei prezentate de municipalitate, dupa modernizare, cladirea va adaposti la parter gradinita existenta de 60 de copii, impartiti in 3 grupe, la etaj se va amenaja o noua cresa, cu o capacitate de 52 de copii, impartiti in 4 grupe. La mansarda se vor dispune spatii conexe functiunilor de cresa si gradinita. Accesul la etaj se va face printr-o scară metalica amplasată la exterior. Și locul de joacă existent va fi modernizat.

Amintim ca si Parcul Feroviarilor urmeaza sa fie modernizat, o investiție în valoare totală de 49.620.995,26 de lei, fără TVA (aproximativ 10,3 milioane de euro). Acest proiect nu înseamnă doar amenajarea parcului propriu-zis, ci și a străzii de acces și a malurilor Someșului din dreptul parcului, inclusiv construirea a două pasarele pietonale peste râu, dinspre strada Traian.

Comenteaza