Creșă în Bună Ziua. Boc: La jumătatea lui iulie veți avea o surpriză frumoasă

Creșă în Bună Ziua. Boc: La jumătatea lui iulie veți avea o surpriză frumoasă

Primarul Emil Boc a declarat că o creșă va fi deschisă în perioada următoare și în cartierul Bună Ziua.

”Referitor la lucrările la creșe, ținem accelerația apăsată și în 15 octombrie pe Grigore Alexandrescu vom avea 90 de noi locuri date în folosință, suntem în grafic cu lucrările să le avem gata și copiii vor merge la acea creșă din toamnă.

De asemenea, avem o surpriză pe care aș dori să o anunțăm pe la mijlocul lui iulie, o nouă creșă în Cluj- Napoca și vă spun și zona, Buna Ziua, va fi o surpriză plăcută, cu o creșă în acest cartier care va fi dată în folosință în toamnă. Din nou un lucru foarte bun. Iar în februarie alte 90 de locuri pe Meziad.

Suntem și prima primărie din România care acordăm ajutor pentru plata bonelor, avem bani în buget. N-au venit încă solicitări pentru ajutorul de bonă, pentru că acestea vin după ce se termină înscrierile la creșă. Te poți înscrie la acest ajutor dacă nu ai găsit loc la creșa de stat. Dar noi am pregătit până atunci cadrul”, a spus Emil Boc la Napoca FM.

Primarul a trecut în revistă și modul cum decurg lucrările pe principalele șantiere din oraș. ”Se lucrează în toate colțurile orașului. La Sopor se lucrează la planul integrat, la documentația tehnică, la Borhanci am prins lărgirea străzii în proiectul centurii sși am reușit ă economisim niște bani de la buget, la fel cu pasajul de la Tăiatura Turcului care e prins în proiectul de electrificare a căii ferate Cluj-Oradea. Am dat drumul la lucrări la Baza Sportivă La Terenuri și anul viitor în septembrie va fi gata. Cimitirul nou din Someșeni va fi gata în toamnă, cu vreo 5.000 de locuri noi.

În zona centrală lucrările sunt în derulare, au o anumită întârziere în Piața Blaga pe tronsonul acela către strada Avram Iancu, pentru că nu le-a venit granitul, dar ziua trece și banii trec în bugetul local, 1.000 de lei pe zi penalizări. Dar în ansamblul, lucrările sunt în graficul general, septembrie este termenul pentru aceste străzi, cu excepția finalizării Pieței Blaga, care are termen noiembrie.

Am dat drumul la lucrările și pe Valea Fânațelor. Dorim ca șantierele mari să fie gata în septembrie ca să diminuăm impactul venirii elevilor la școală”, a mai spus Emil Boc.

Etichete
Comenteaza