Creșa de pe Aleea Meziad se extinde cu fonduri locale și guvernamentale

Creșa de pe Aleea Meziad se extinde cu fonduri locale și guvernamentale

Attila-Zoltán Cseke, ministru al dezvoltării, a semnat contractul privind "Extindere creșă Sp+P+E cu un corp cu destinația de creșă și spații administrative aferente funcțiunii de creșă, branșamente de utilități și deviere rețea edilitară subterană de apă, Aleea Meziad, nr. 4”.

Pentru acest lucru, edilul Emil Boc a semnat contractul privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții SA, a amplasamentului (clădire cu destinație de creșă și teren aferent).

Proiectul presupune extinderea creșei existente „Ursulețul” prin construirea unui nou corp de clădire în care se vor amenaja săli de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii și alte facilități. Viitoarea creșă va avea o capacitate de 90 locuri, pentru 6 grupe de copii de vârstă antepreșcolară. Clădirea este construită pe o suprafață de 598 mp, cu un teren de 3867 mp. De asemenea, vor fi amenajate două terase circulabile verzi, înierbate, iar accesul la fiecare nivel va fi facilitat de lift pentru persoane, precum și ascensor montcharge pentru alimente. Valoarea totală a investiției este de 10.742.995,09 lei din care 4 mil. lei de la bugetul local, iar restul sunt sume preluate de către C.N.I. S.A..

Etichete
Comenteaza