Cozi infernale la mall-urile din Cluj. Prefectul Clujului: „Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, se pot face comenzi online”

Cozi infernale la mall-urile din Cluj. Prefectul Clujului: „Îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, se pot face comenzi online”
| Foto: info trafic cluj

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, îi sfătuiește pe clujeni să evite orele de vârf din mall-uri și să își programeze ieșirile atunci când este mai puțin aglomerat.

Mircea Abrudean, prefectul Clujului a vorbit la un post de radio local despre aglomerația mare din mall-urile clujene, în prag de sărbători:

”Oamenii merg și tot ei sunt supărați că e plin în mall, fac poze și le pun pe Facebook. Eu le-am spus de fiecare dată, dacă am sta toți acasă și ne-am duce temporizat la mall, nu toți sâmbăta, duminica și în jurul prânzului ca să bea o cafea pe acolo, nu ar mai fi așa.

Evident că mall-urile sunt pline pentru că vin foarte mulți din județele adiacente. După cum știm în fiecare weekend ajung zeci de mii de oameni din județele limitrofe, care vin la mall.

Le-am pus în vedere unităților economice, administratorilor mall-urilor, dar și magazinelor, să păstreze regulile. Responsabilitatea pentru a se menține distanța aparține celor de la magazin.

Degeaba noi asigurăm regulile, dacă în magazin nu se respectă regulile. Dacă sunt 50 de clienți într-un magazin de 20 de mp, atunci riscurile sunt foarte mari.

Ce pot eu să fac, pentru că altceva nu pot, este să îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, pentru că poți face asta dimineața, după-amiaza, și așa nu se fac aglomerări care cresc riscuri.

Nu este suficient să ne lamentăm, făcând poze. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo. Se pot face comenzi online și este foarte ușor”, a spus prefectul Mircea Abrudean, la Radio Fir.

Traficul blocat din cauza cozilor interminabile

Pe grupurile Info Trafic din Cluj, au apărut de a lungul acestor zile zeci de fotografii cu traficul infernal din preajma mall-ului VIVO! Cluj-Napoca. 

„Acolo nu este covid:), doar in restaurante,magazine de cartier,scoli și restul. Foarte fain:)”, „La școala nu e voie,e pandemie”, „Unde sunt autoritățile”, sunt doar câteva dintre sutele de reacții ale oamenilor la fotografiile publicate.

Cozi infernale la mall-urile din Cluj. Prefectul Clujului: „îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, se pot face comenzi online”

Comenteaza