Controverse în problema parkingului de pe Primăverii. "25.000 de euro locul de parcare"

Controverse în problema parkingului de pe Primăverii.
Opoziţia din Consiliul Local Cluj-Napoca a atacat indicatorii economico-financiari pentru parkingul de pe strada Primăverii 20.

Garajul suprateran care umează să fie construit pe Primăverii a fost obiectul unei dezbateri luni, în şedinţa de Consiliu Local. Investiţia în parking a fost evaluată de specialiştii care au realizat studiul de fezabilitate la 37 de milioane de lei, adică peste 8 milioane de euro. În final, 440 de maşini vor putea fi găzduite de noul edificiu.

"Este o soluţie foarte scumpă. Calculul meu spune că vom plăti aproape 25.000 de euro pentru fiecare loc de parcare. Aţi spus că vom face proiecte-model, pe care să le implementăm acolo unde este nevoie. Ne permitem modele atât de scumpe?", a spus Tothfalusi Andras, de la UNPR. El a fost completat de Dan Morar, de la PSD: "Metrul pătrat construit va fi de 750 de euro. La alte garaje, eu ştiu că locul de parcare costă între 6 şi 12.000 de euro".

Edilul Emil Boc a replicat că a avut propriile dubii referitoare la preţ, dar că suma este mare din cauza configuraţiei dificile a terenului. "Şi eu am avut observaţii şi reţineri, dar aceasta este soluţia oferită de specialişti, pentru că imobilul trebuie adaptat la teren.

Este o configuraţie dificilă a terenului, vă rog să mergeţi să vedeţi. Specialiştii şi-au asumat prin semnătură soluţia şi au spus că nu pot propune altă variantă. Eu aş menţine soluţia aceasta, la care lucrăm de doi ani, datorită nevoii din zonă. Ar fi păcat să oprim proiectul. Sunt convins că preţul va scădea la licitaţie şi va ajunge la nivelul celorlalte garaje din oraş", a spus primarul.

Consilierii i-au făcut pe plac şi au votat proiectul. A existat o singură abţinere, cea a lui Horea Nasra, de la PSD.

Comenteaza