Controale la Cluj-Napoca. Câte amenzi s-au dat în 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Controale la Cluj-Napoca. Câte amenzi s-au dat în 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Polițiștii din Cluj-Napoca au desfășurat la data de 13 ianuarie a.c, acțiuni în scopul prevenirii infracționalității în segmentul stradal, precum și pentru punerea în aplicare a prevederilor incidente în contextul pandemiei de Covid-19.

Prima etapă de acțiune, desfășurată în intervalul orar 17.30 – 19.30, a avut drept obiectiv principal verificarea respectării măsurilor individuale de protecție în mijloacele de transport persoane și în stațiile destinate acestora. Totodată, forțele au verificat respectarea prevederilor specifice stării de alertă de către operatorii economici .

Astfel, au fost verificate 111 mijloace de transport public de persoane, precum și alte 36 de autovehicule în trafic.

A fost, de asemenea, verificată respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în incinta a 9 operatori economici. În total, în aceasta etapă, au fost legitimate peste 100 de persoane.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 și alte 6 pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, 4 persoane au fost sancționate pentru încălcări aduse normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Etapa a doua de acțiune, din intervalul 23.00 – 01.00, a urmărit verificarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor și de funcționare a operatorilor economici după ora 21.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de drum.

În cadrul activităților desfășurate, 103 persoane au fost legitimate și 66 de autovehicule au fost verificate în trafic.

În total, nerespectarea prevederilor legale a atras aplicarea unui număr de 23 de sancțiuni în această etapă. Dintre aceste, 17 au fost cauzate de abaterile aduse normelor de protecție pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19 și alte 2 au fost aplicate în acord cu prevederile Legii 61/1991 R.

Totodată, polițiștii rutieri au sancționat 4 participanți la trafic în conformitate cu OUG 195/2002 R, în acest context fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Comenteaza