Contraofensiva "boacterilor". Facebook: "De când cu articolul ăla, sunt peste tot şi pe toate liniile"

Contraofensiva
Ziua de Cluj v-a prezentat, în exclusivitate, modul în care mii de clujeni se eschiveză în faţa achitării contravalorii unui bilet de autobuz. Subiectul a stârnit reacţii şi controverse. Grupul clujenilor anti-CTP s-a mărit, însă pe de cealaltă parte, controlorii au devenit omniprezenţi în mijloacele de transport în comun din oraş.

Grupul de Facebook s-a umplut de comentarii, dar utilizatorii au încearcat să se ţină încă tari pe poziţii şi au continuat să dea alarme cu privire la „inamicii" din Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. De asemenea, popularitatea grupului a crescut în rândul internauţilor, iar în numai trei zile peste 300 de persoane s-au alăturat "războiului" împotriva controlorilor.

În comentariile de pe grupul vânătorilor de „boacteri", clujenii se plâng de preţurile prea mari practicate de CTP, invocând acest fapt ca fiind unul din motivele pentru care nu achiziţionează bilete. Cu toate acestea, călătorii care circulă cu mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca nu trebuie să plătească mai mult decât cetăţenii din oraşe precum Iaşi, Timişoara, Braşov sau Constanţa, care sunt nevoiţi, la rândul lor, să achite suma de 4 lei pentru un bilet cu două călătorii.

Deşi preţurile pentru un bilet de două călătorii sunt identice cu cele din alte oraşe din România, clujenii nu sunt mulţumiţi şi vor preţuri mult mai mici. "CTP-ul nu vrea sa aibă profit. Daca ar fi flexibilitate şi preturi mai mici, lumea ar renunţa la maşină şi ar circula cu ei. Aşa nu. Un bilet prin sms e 2.8 lei pe o singura linie, timp de 45 de min. De ce nu fac şi bilete cu durată mai mică, de 30 de minute pe orice linie. Daca vrei sa mergi din Zorilor pe Moţilor trebuie să iei 2 bilete pentru o durată a călătoriei de aprox 20-25 de minute. Nu e corect.", scrie un clujean nemulţumit.

Vezi şi: Modul în care mii de clujeni s-au aliat împotriva CTP. „Inamicii" sunt deconspiraţi pe Facebook

Clujenii invocă diferite motive pentru care nu vor să achiziţioneze bilete, printre care şi faptul că nu au de unde să îşi achiziţioneze bilete. „Şi au pretenţia să îţi iei bilet. De unde să-ţi iei bilet din moment ce nu e o casă deschisă? Cel puţin la mine nu e şi duminica cea mai apropiată casă de bilete deschisă e la gară sau în Mărăşti", se plânge o călătoare. Clujenii nu vor mai putea folosi, însă, această scuză prea multă vreme, întrucât în scurt timp vor fi date în folosinţă zeci de tonomate de la care călătorii vor putea să-şi cumpere bilete la orice oră. O altă alternativă ar fi plata prin SMS, pe care clujenii o pot efectua din luna iunie a acestui an, dar care însă nu pare a fi, la rândul său, pe placul utilizatorilor revoltaţi pe CTP.

De asemenea, pe grupul de Facebook, utilizatorii se plâng că în ultimele zile controalele s-au înmulţit. „De când cu articolul ăla sunt peste tot şi pe toate liniile", scrie unul din călători.

Ierarhizarea motivelor pentru care călătorii evită să cumpere bilete (din discuţiile pe care le poartă pe grupul de pe pagina de socializare:
- biletele sunt prea scumpe
- călătorii circulă la ore la care casele de bilete nu sunt deschide
- nu pot efectua plata prin SMS (nu au mesaje pe telefon, nu au credit etc)

 

Comenteaza