Continuă războiul dintre preşedintele CJ Cluj şi directorul DGASPC. "Jaf din bani publici" versus "Vreau expertiză DNA"

Continuă războiul dintre preşedintele CJ Cluj şi directorul DGASPC.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a lansat noi acuzaţii la adresa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj.

Alin Tişe spune că la DGASPC Cluj s-ar fi produs un adevărat jaf din bani publici, prin deturnarea unor fonduri de la reparaţii la investiţii, neaprobate în buget.

"Conducerea DGASPC Cluj a demolat ilegal un imobil care, în documentele oficiale, apare ca renovat, fiind astfel deturnate de fonduri de la capitolul reparații la cel de investiții, iar sumele nu au fost aprobate în buget. Direcția a cerut și primit de la Consiliul Județean Cluj fonduri pentru repararea unei clădiri atelier/magazie și a unui garaj. În realitate, conducerea instituției subordonate forului județean a dispus demolarea în totalitate a clădirii proprietate a județului, construind o altă clădire, fără a deține o autorizație de construcție, fapt care contravine legii. Astfel, banii alocați lucrărilor de reparații au fost cheltuiți pentru investiții, deși demolarea, respectiv construcția, nu era prinsă în buget, fapt ilegal", susţine conducerea CJ Cluj.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, mai afirmă că va propune retragerea sumelor de bani care au fost deturnate de la reparaţii către investiţii şi va sesiza organele competente pentru demolare ilegală şi deturnare de fonduri.

" Firmele "prietene" ale DGASPC Cluj au câștigat licitația la costuri reduse, astfel încât, ulterior, prin acte adiționale, au mărit nejustificat prețul, ajungându-se la sume foarte mari. În acest context, președintele Consiliului Județean a solicitat conducerii Direcției să indice sumele cheltuite pentru "construirea" imobilului", se arată într-un comunicat de presă al CJ Cluj.

În replică directorul DGASPC Cluj, Dan Tămaş, respinge acuzaţiile şi precizează că acel imobil nu putea fi reparat pe aceeaşi structură.

"În curtea principală era o anexă într-o stare de degradare avansată, birourile muncitorilor de întreţinere. Noi am început de aproape doi ani de zile refacerea clădirilor din str. Eremia Grigorescu, nr 37-39. Anul trecut la capitolul reparaţii am semnat un contract cu o firmă, conform procedurii, cu caiet de sarcini, nu cum se făcea înainte. La data la care s-au apucat de lucru, acea clădire nu putea fi refăcută pe aceeaşi structură. Împreună, toţi am decis să facem structură de rezistenţă, s-a făcut şi un proiect, şi acolo s-a amenajat tot ce trebuia pentru partea administrativă. Acum muncitorii au condiţii, toaletă...Dar noi nu am făcut o investiţie acolo pentru că racordurile de apă şi de instalaţii erau cele care erau şi până atunci. Am păstrat aceeaşi arhitectură a clădirii", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Dan Tămaş, directorul DGASPC Cluj.

Referitor la acuzaţiile privind actele adiţionale făcute la acest contract, directorul direcţiei de protecţie socială a precizat: "Am verificat, a fost făcut un singur act adiţional, nici măcar nu l-am semnat eu, eu eram plecat în concediu şi l-a semnat directorul care mă înlocuia. Ştiţi cât e valoarea acelui act adiţional? 1.300 de lei, a trebuit pus un geam. Noi doar în situaţii excepţionale face, acte adiţionale, nu cum au făcut ei la aeroport sau la drumul Ic Ponor."

Dan Tămaş mai spune că nu poate fi vorba de deturnare de fonduri şi că acea lucrare nu a fost o investiţie, pentru că asta ar fi însemnat să facă un imobil nou. "Era riscul să cadă peste copii, pentru că noi am deschis la 10-15 metri în toamna anului trecut o casă de tip familial, unde sunt 12 copii, care tot timpul se jucau printre magherniţele de acolo. (...) Eu doresc expertiză DNA la fel ca la Ic Ponor şi să stabilească...", a conchis Dan Tămaş.

 

Comenteaza