Consultanţă de 350.000 de lei pentru ecoautobuze

Consultanţă de 350.000 de lei pentru ecoautobuze
Administraţia locală a bătut palma cu fostul manager al proiectului de transformare al hotelului Continental în centru comercial pentru a oferi asistenţă instituţiei pentu introducerea de autobuze electrice în oraş.

Societatea EPCM Transilvania se va ocupa de proiectare şi consultanţă pentru înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice şi amenajarea două staţii de încărcare în Cluj-Napoca. Aceasta în baza unei licitaţii din ianuarie lansată de primărie la care firma a fost unicul ofertant şi a câştigat contractul pentru 346.000 de lei.


Administraţia locală intenţionează să introducă în Cluj-Napoca, de anul acesta, autobuze electrice în cadrul unui program cu finanţare elveţiană de îmbunătăţire a mediului înconjurător. Pe lângă Cluj-Napoca, oraşele partenere în program sunt Arad, Suceava şi Braşov. Clujului îi revin 9 milioane de franci elveţieni, adică 7 milioane de euro, iar cofinanţarea este de 15%.


Primarul Emil Boc a anunţat că anul acesta vrea să aibă în oraş cel puţin 10 autobuze electrice.  În 2013, administraţia locală nu a făcut nicio mişcare, deşi încă de la finalul lui 2012 se anunţa că autobuzele electrice vor circula în praş. Edilul de Cluj a estimat că va avea în circulație în acest an 10 mijloace de transport în comun ecologice, în condiţiile în care o unitate ar costa undeva la 500.000 de euro. Din banii elveţieni, administraţia mai doreşte să reabiliteze termic câteva licee din oraş.


Dacă în 2013, primăria nu a făcut niciun pas înspre autobuzele electrice, în 2014 a demarat procedura pentru achiziţionarea serviciilor tehnice. Contractul de proiectare şi de consultanţă pentru înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu două staţii de încărcare a fost deja atribuit de primărie către societatea EPCM Transilvania. Contractul are ca termen de finalizare 45 de zile, fiind atribuit firmei în ianuarie, pentru 346.000 de lei.


EPCM mai deţine contracte cu primăria clujeană. Alături de Aecom, a câştigat contractele de management de proiect pentru centrul TEAM din Lomb (parcul industrial pe model Tetarom pe care primăria vrea să îl creeze cu bani europeni) dar şi pentru trama stradală de acces la zona industrială (reabilitarea străzilor de pe traseul liniei de tramvai, la pachet cu Calea Baciului, proiect finanţat tot din fonduri europene, recent atribuit către asocierea Kiat-Diferit).

Firma este continuatoarea PM&Pertmaster, cea care a fost manager de proiect al transformării hotelului Continental în centru comercial, între timp abandonat.  În țară, societatea mai are contracte cu administraţia din Bacău, pentru managementul de proiect la modernizarea parcului Slănic-Moldova. EPCM este deţinută de Daniel Boca, fost director tehnic al companiei FCC Construccion.

Etichete
Comenteaza