Consiliul Judeţean spune că nu este responsabil de plecarea Nokia

Consiliul Judeţean spune că nu este responsabil de plecarea Nokia
Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, susţine că decizia Nokia de a pleca de la Cluj are o motivaţie pur economică şi nu ţine de termenele de finalizare al proiectelor derulate de către consiliu.

Plecarea Nokia de la Cluj ţine doar de factori economici externi, susţine Aline Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

"În motivaţia oficială dată de Nokia vizavi de închiderea fabricii de la Jucu scrie clar că optimizarea proceselor de productie şi mâna de muncă mai ieftină oferă prioritate fabricilor din Asia. Motivele nu sunt nici pe departe aeroportul sau dezvoltarea parcurilor industriale. Politicienii nu au citit această notivaţie, iar comentariile sunt în necunoştinţă de cauză", a declarat Tişe.

În 2012, pe lista proiectelor Consiliului Judeţean se numără proiectul de extindere al parcului industrial Tetarom I, o lucrare de 16 milioane de euro, dar şi construirea Tetarom IV, în valoare de 13 milioane de euro. Pe terenul Tetarom IV se vor amenaja hale pentru IMM-uri, dar se vor extinde şi conductele de gaz şi apă şi reţeaua electrică şi se vor realiza o staţie de epurare şi de transformare.

Comenteaza