Consiliul Județean Cluj: „Nu udați grădinile, pentru că alții vor rămâne fără apă de băut și pentru spălat”

Consiliul Județean Cluj: „Nu udați grădinile, pentru că alții vor rămâne fără apă de băut și pentru spălat”

Consiliul Județean Cluj se alătură campaniei de informare și conștientizare inițiate de operatorul regional Compania de Apă «Someș» campanie ce subliniază faptul că utilizarea apei potabile din rețeaua publică, în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor casnice, poate avea ca efect întreruperea alimentării cu apă pentru unii utilizatori.

„Odată cu venirea sezonului cald , Compania de Apă «Someș» a constatat o creștere tot mai accentuată a consumului de apă în rândul populației, cu mult peste necesarul strict casnic din perioadele cu regim termic normal.

Această creștere este înregistrată, în special, în zona rurală a ariei deservite, ceea ce demonstrează faptul că cea mai mare parte a acestui consum se datorează utilizării apei pentru activități agricole, de grădinărit și zootehnice : udarea grădinilor, serelor, livezilor, curților, pentru fermele de animale etc”, transmite Consiliul Județean (CJ) Cluj într-o postare pe Facebook.

În acest context, CJ Cluj adresează un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole, folosind, pe cât posibil, apa din alte surse alternative: fântâni, puțuri, apa pluvială colectată etc. Dacă nu se fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca unii cetățeni să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru băut, spălat și alte necesități.

CJ Cluj reamintește tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuite prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor primordiale. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client.

Comenteaza