Consiliul Județean Cluj își pregătește terenul pentru Centrul Integrat de Transplant

Consiliul Județean Cluj își pregătește terenul pentru Centrul Integrat de Transplant

Centrul de transplant care se va construi la Cluj-Napoca va avea 12 săli de operație și heliport, urmând să fie unicul centru medical de acest fel în România și în Europa de Sud-Est.

Amplasamentul Centrului Integrat de Transplant din Cluj este pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu nr. 6, pe un teren în suprafață totală de 74.134 mp. Proiectul va fi realizat de asocierea S.C. DICO şi ŢIGĂNAŞ birou de proiectare S.R.L- PINEARQ S.L.P, iar valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 50 de milioane de euro.

Așadar, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Cluj de joi, 26 august 2021, este și Proiectul de hotărâre privind însușirea unor documentații cadastrale cu privire la imobilele situate în Muncipiul Cluj- Napoca str. Clinicilor nr. 3-5 și B.P. Hașdeu nr. 6.

Potrivit referatului de aprobare, pentru realizarea Centrului Integrat de Transplant Cluj-Napoca este necesară extinderea parcelei de teren destinată spitalului pentru a corespunde cerințelor (inclusiv pentru amenajarea urbană și peisajeră a zonei clinicilor universitare) și reconfigurarea geometriei acesteia.

Astfel, prin proiectul de hotărâre se propun trei documentații cadastrale:

a) actualizarea informațiilor tehnice cu privire la parcela cu număr cadastral 343797 Cluj-Napoca, în sensul modificării suprafeței acesteia de la 14.977 mp la 15.054 mp;

b) alipirea parcelelor cu număr cadastral 343797 Cluj-Napoca (15.054 mp) 344026 Cluj-Napoca (92 mp) și 343802 Cluj-Napoca (585 mp) cu stabilirea dreptului de administrare în favoarea Consiliului Județean Cluj;

c) alipirea parcelelor cu număr cadastral 343801 și 343798 Cluj-Napoca cu înscrierea dreptului de administrare în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

În proiect se mai arată că scopul acestuia este comasarea fondului de teren pentru realizarea proiectului de investiții în acord cu funcţiunile urbanistice adecvate. Prin efectuarea operațiunilor prevăzute în proiect se vor realiza demersurile neecsare pentru inscrierea unui singur imobil care să corepundă necesităților obiectivului de investiții Centrului Integrat de Transplant Cluj-Napoca.

Centrul de transplant va avea 277 paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, câte 36 de paturi pentru transplantul de cord și cel hepatic și 45 de paturi de ATI. Construcția ar urma să înceapă în 2022.

Comenteaza