Video Consiliul Județean Cluj, campion la digitalizare: „Va însemna enorm pentru cetățeni”

Consiliul Județean Cluj, campion la digitalizare: „Va însemna enorm pentru cetățeni”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Începând cu săptămâna trecută, CJ Cluj este singurul din țară care emite Certificate de Urbanism digitale, valide juridic, nu doar de informare.

Liderul forului administrativ județean, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest proiect și despre ce mai urmează pe partea de digitalizare pentru instituția pe care o conduce.

„Certificatul de urbanism smart, digital, pe care îl emite doar Consiliul Județean Cluj are un avantaj incredibil. El poate pune la dispoziție un act, printr-un singur click, intrând în baza de date a tuturor entităților de la care avem nevoie de informații. Acest certificat valid este baza viitoarei autorizații care se dorește a fi obținută”, a declarat, Alin Tișe, la ZIUA LIVE.

Potrivit șefului județului Cluj, acesta este doar începutul dintr-un proiect mult mai amplu care prevede digitalizarea întregii instituții.

„Nu discutăm doar de o platformă. Este vorba de un proiect amplu care prevede finanțarea unui sistem integrat pe care, noi, ca și Consiliu Județean, dorim să-l implementăm pentru că el cuprinde mai multe componente. Prima componentă are aspectul unui atlas teritorial. Pe înțelesul tuturor, vom suprapune toate hărțile.

Prin sistemul nostru electronic vom suprapune hărțile, de la cadastru, cu harta de la gaz, cu cea de la electrica, de la Compania de Apă, ș.a. Astfel, va rezulta un atlas care va reda o situație perfectă cu toate datele acelui teren. Totul va fi posibil cu doar un click.

Toate PUZ-urile și PUG-urile vor fi disponibile online. Va fi o situație actualizată la zi a întregii evidențe a tuturor terenurilor din acest județ. Asta înseamnă enorm pentru cetățeni. Pe lângă acest atlas teritorial, vom avea și ghișeu unic. Va funcționa totul online, din momentul depunerii cererii, până la ridicare”, a explicat Tișe.

Liderul CJ Cluj a mai spus că această digitalizare poate merge „absolut” în toată instituția.

„Se poate ajunge să se obțină online avize pe proiecte europene sau verificări de proiecte tehnice. De asemenea, în relația cu anumite ministere, secretari de stat care trebuie să ne dea avize sau altele”, a conchis Alin Tișe.

Comenteaza