Consiliul Judeţean Cluj a pus gând rău fermei de pui din Floreşti. Ce a anunţat Alin Tişe în acest caz

Consiliul Judeţean Cluj a pus gând rău fermei de pui din Floreşti. Ce a anunţat Alin Tişe în acest caz
Forul judeţean are deja aprobat în apropierea fermei un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea viitorului Spital Regional de Urgenţă şi aşteaptă doar finanţarea de la Bucureşti.

„Consiliul Judeţean (CJ) Cluj are aprobat un PUZ şi vrea să facă un spital de urgenţă acolo. Acest spital de urgenţă este foarte aproape de această fermă de pui, iar Ministerul Sănătăţii ne tot ameninţă că ne dă banii. Deja am demarat proceduri către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, am şi discutat cu primăria din Floreşti şi vom face tot ce ţine de noi ca această fermă să nu mai funcţioneze în interiorul cartierului, respectiv lângă viitorul spital regional de urgenţă. Noi avem argumente legale pe care le-am şi pus în scris atât către Agenţia de Mediu cât şi către DSP, există o hotărâre de guvern care spune foarte clar că fermele de pui nu pot funcţiona în interiorul zonelor locuite", a declarat marţi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Şeful forului administrativ judeţean mai arată că instituţia pe care o conduce, care are deja un PUZ în zonă şi competenţă pe aprobările de PUZ în zona Floreşti, ar avea şi ea un cuvânt de spus în procedurile de reautorizare a acestei ferme.

Controversata fermă de pui din Floreşti are avizele expirate iar acum se află în procedură de a obţine altele noi. Alin Tişe spune că practic nu se va putea construi un spital regional de urgenţă în apropierea unei ferme de pui. Preşedintele CJ Cluj cere o mai mare exigenţă a insituţiilor statului care dau avize pentru funcţionarea unor asemenea ferme.

Avem în vedere şi vieţile oamenilor, discutăm de peste 10.000 de oameni cred eu, şi practic este inuman, nu poţi să trăieşti. Faptul că merge un angajat al direcţiei şi măsoară şi spune că nu sunt mirosuri, asta nu înseamnă că şi-a făcut datoria. Necesită studii aprofundate de impact, dezbateri publice cu oamenii de acolo, obligatorii în aceste situaţii. Am înţeles că până acum acea fermă de pui a fost acolo înaintea cartierelor şi avea dreptul să funcţioneze. Astăzi acele avize au expirat, acea fermă trebuie să se avizeze de la zero, trebuie să îndeplinească condiţiile de astăzi, dacă cer aviz nou", susţine Alin Tişe

Terenul pentru care CJ Cluj are aprobat PUZ-ul pentru spitalul regional de urgenţă are 16 hectare iar investiţia în spital a fost estimată la 150 de milioane de euro. Tişe a precizat că nu are nimic personal cu ferma de acolo, dar vrea doar respectarea normalităţii şi a legalităţii.

 

 

Comenteaza