Consiliul Județean Cluj a oferit terenul pentru o nouă construcție de îngrijiri paliative

Consiliul Județean Cluj a oferit terenul pentru o nouă construcție de îngrijiri paliative

Consilierii județeni ai Clujului au votat favorabil, jpi, un proiect de hotărâre privind transferul unui teren din proprietatea județului în proprietatea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pentru extinderea suprafeței Centrului de Îngrijiri Paliative ,,Sfântul Nectarie”.

Ținând cont de numărul mare de pacienți cu afecțiuni oncologice terminale aflați pe listele de așteptare ale Centrului de Îngrijiri Paliative ,,Sfântul Nectarie” - 130 de persoane, majoritatea tineri, capacitatea fiind de doar 40 de paturi - Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre privind transferul unui teren din proprietatea județului Cluj în proprietatea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pentru a răspunde acestei nevoi.

„Există un interes din partea Mitropoliei Clujului pentru a extinde centrul actual. Consider că se impune un astfel de proiect de extindere. Chiar ar fi nevoie de încă un centru de genul. Tot mai multe persoane tinere au nevoie de îngrijiri. De aceea am inițiat acest proiect și vă rog să-l susțineți și dvs. (consilierii județeni - n.red.)”, a explicat Alin Tișe.

Centrul de Îngrijiri Paliative ,,Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost inaugurat în 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie, pe un teren pus la dispoziție de către Consiliul Județean Cluj încă din anul 2007.

Această unitate cuprinde, la acest moment, un număr de 40 de paturi în regim de spitalizare continuă, farmacie cu circuit închis, un centru de zi, un paraclis și o sală de conferințe. De la momentul înființării au trecut pragul acestui așezământ peste 6.000 de pacienți din toate colțurile țării, mai bine de 130 de bolnavi cu afecțiuni oncologice așteptând, în prezent, un loc pentru a beneficia de ajutor specializat.

Proiectul medico-social ,,Sfântul Nectarie” este unic în această parte a Transilvaniei, serviciile medicale oferite fiind completate de asistență religioasă și psihologică care îi include nu doar pe pacienți ci și pe aparținătorii acestora.

Comenteaza