Consiliul Judeţean Cluj a atacat în justiţie decizia Curţii de Conturi

Consiliul Judeţean Cluj a atacat în justiţie decizia Curţii de Conturi
Forul judeţean anunţă că a cerut anularea mai multor puncte din decizia Curţii de Conturi referitoare la CJ Cluj.

 

Printre ordonatorii principali de credite care au fost verificaţi în cursul anului trecut la Cluj de Curtea de Conturi s-a aflat şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, cu privire la execuţia bugetară a anului 2015, unde inspectorii financiari au găsit mai multe abateri, despre care ZIUA de CLUJ a scris în detaliu zilele trecute.

Consiliul Judeţean Cluj a venit cu unele precizări despre aceste concluzii ale Curţii de Conturi, "din dorinţa unei cât mai corecte informări a publicului cu privire la presupusele nereguli financiare depistate de Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi a judeţului Cluj în urma controlului exercitat la Consiliul Judeţean Cluj pentru anul 2015".

"În urma comunicării Deciziei Curţii de Conturi a României nr. 21 din 24.06.2016, cuprinzând măsurile pe care Consiliul Judeţean Cluj trebuie să le ia pentru remedierea deficienţelor constatate, Consiliul Judetean a înaintat Tribunalului Cluj, în data de 8 noiembrie 2016, acţiunea în contencios administrativ nr. 25953 prin care solicită, argumentat, anularea mai multor puncte din Decizia Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi a judeţului Cluj",  a transmis CJ Cluj.

"În acest context, având în vedere faptul că Decizia Camerei de Conturi Cluj nu are caracter definitiv şi executoriu, Consiliul Judeţean Cluj aşteaptă soluţionarea respectivei acţiuni aflate pe rolul Tribunalului Cluj. În mod evident, conştient fiind de obligativitatea respectării întru-totul a dispoziţiilor legale şi a hotărârilor judecătoreşti, de îndată ce va exista o astfel de decizie definitivă şi irevocabilă pronunţată de instanţele abilitate, Consiliul Judeţean Cluj va trece la punerea ei în executare", a mai informat forul administrativ judeţean.

 

Comenteaza