Consiliul Județean a pierdut în luna aprilie 25% din venituri

Consiliul Județean a pierdut în luna aprilie 25% din venituri
| Foto: Consiliul Judeţean

Restricțiile impuse pe durata stării de urgență au adus la Consiliul Județean Cluj o diminuare a veniturilor cu circa 25% luna aprilie.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, speră ca în lunile următoare pierderile să fie mai mici. ”Am avut o reducere cu 25% a veniturilor în prima lună a stării de urgență, vorbim de valoarea încasărilor în luna aprilie la bugetul nostru. Părerea mea este că reducerea din aprilie a fost cea mai drastică și sper ca în lunile care vin aceste reduceri de buget să fie mai mici, pe măsură ce economia repornește. Cred că vârful de 25% din aprilie a fost atins, pentru că în luna mai se observă deja un plus, o revenire. Sper ca în câteva luni să intrăm într-un normal”, a precizat Alin Tișe la ZIUA LIVE.

Acesta a adăugat că sumele cheltuite în sănătate în această perioadă vor putea recuperate într-o anumită măsură din fonduri europene.

”Discutăm probabil de vreo 2 milioane de euro cheltuiți în acestă perioadă pentru spitale. Există ordonanță de guvern prin care acești bani pot fi recuperați din fonduri europene, sigur cu pregătirea și depunerea actelor necesare”.

Reducerea veniturilor va înseamna și o reprioritizare a cheltuielilor și investițiilor CJ din acest an.

”În mod evident va trebui să reducem cu același procent și cheltuielile noastre, să redimensionăm lucrările conform bugetului pe care îl avem, să lucrăm cu banii pe care îi avem și cu banii europeni pe care reușim să îi aducem. Rămân prioritare sistemul de sănătate, parcurile industriale pentru locurile de muncă de acolo și infrastructura rutieră. Restul investițiilor nu știm exact cum le vom putea continua. Vom finaliza ce avem în lucru în instituțiile din subordinea noastră și vom continua să lucrărm la drumuri. Din păcate anul acesta nu cred că vom putea începe o lucrare nouă”, a adăugat Alin Tișe.

Comenteaza