Consiliul Județean a finalizat lucrările pe un drum de mare interes turistic

Consiliul Județean a finalizat lucrările pe un drum de mare interes turistic

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de întreținere a sistemului rutier derulate pe drumul județean 103J, pe tronsonul situat între joncțiunea cu drumul județean 103H și Cabana Vlădeasa.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Dincolo de intenția fermă pe care am reiterat-o, de a ne implica în dezvoltarea domeniului schiabil Vlădeasa, întreținerea acestui drum județean este importantă din punct de vedere al interesului turistic extrem de ridicat pe care îl prezintă traseele montane din zonă, respectiv cele spre Cabana Vlădeasa, Vârful Vlădeasa sau spre complexul calcaros Pietrele Albe, situat în arealul localităţii Răchiţele, și multe altele”.

Lucrările au vizat, astfel, un sector în lungime de 10 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 10+200 și 20+200. Acestea au constat în curățarea platformei drumului, reprofilarea cu cilindrare, lărgirea căii de rulare, refacerea terasamentelor deteriorate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, realizarea șanțurilor în zonele stâncoase, tăierea vegetației și defrișarea de arbori din vecinătatea platformei drumului, reprofilarea drumurilor laterale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe și așternerea stratului de piatră spartă cu cilindrare.

De asemenea, în perioada imediat următoare, Consiliul Județean Cluj va încheia un contract de lucrări de întreținere de același tip care va viza îmbunătățirea sistemului rutier pe ultimul tronson al acestui drum județean, respectiv cel situat între pozițiile kilometrice 20+200 și 21+938.

Comenteaza